Een nieuwe keuken uitzoeken vraagt om een heleboel beslissingen. Van de kleur van de kastjes, de vorm van de handgrepen tot het aanrechtblad. Met de laatste helpen we je alvast een handje. Lees snel verder als je wil weten waar je op moeten letten bij het uitkiezen van een nieuw aanrechtbad!

Een nieuwe keuken gaat makkelijk 10 jaar mee, daarom wil je deze keuze met zorg maken. Het aanrechtblad is daarnaast ook nog eens erg sfeerbepalend en vergt daarom nog wat extra aandacht. Let op deze tips voor het uitkiezen van een aanrechtblad om weer een stukje dichter bij jouw droomkeuken te komen! 

aanrechtblad kopen

Kies een materiaal dat bij je past

Jouw droomkeuken is natuurlijk heel persoonlijk en dat geldt ook voor de het aanrechtblad waar jouw keuze op valt. Het aanbod is groot en daarom kan het nog wel eens moeilijk zijn om door de bomen het bos nog te zien. Kies daarom eerst wel materiaal past in jouw droomkeuken. Ga bijvoorbeeld voor composiet of natuursteen als je een glanzend aanrecht wil dat onderhoudsarm is en een strakke look heeft. Heb je een strikt budget waar je aan moet houden? Dan zijn de materialen spaanplaat of multiplex de beste keuze voor jou, omdat deze wat voordeliger zijn in prijs. Deze zijn overigens in allerlei vormen en kleuren te krijgen, zoals een houtlook of betonlook. Voor ieder wat wils dus, als je maar weet wát je wil! 

aanrechtblad kopen

Bepaalde welke afwerking jij wil

Afhankelijk van het materiaal dat je hebt gekozen, moet je vervolgens ook een paar beslissingen maken over de afwerking van jouw aanrechtblad. Als je natuursteen hebt gekozen, moet je bijvoorbeeld kiezen met welke finish deze wordt afgewerkt. Hiermee zorg je ervoor dat het aanrechtblad beschermd blijft tegen vlekken en beschadigingen. Dat is heel fijn en praktisch, maar de belangrijkste vraag is natuurlijk: ga je voor een matte of glanzende finish? Daarnaast kun je bij alle materialen zelf bepalen hoe de rand van je aanrecht eruit ziet. Van een strakke en vlakke look tot een praktische waterkering, aan jou de keus! 

aanrechtblad kopen

Beken kleur  

Niet bepaald onbelangrijk is de kleur van jouw aanrechtblad. Deze moet je natuurlijk op zichzelf mooi vinden, maar moet ook matchen met de rest van jouw keuken. Daarom is het goed om eerst een selectie te maken van de verschillende kleuren die jij mooi vindt voor een aanrechtblad. Vervolgens kan je hiervan kleurstaaltjes aanvragen in een keukenwinkel, zodat je deze opties tegen de andere kleuren in je keuken kunt aanhouden. Denk bijvoorbeeld aan je nieuwe keukenkastjes, maar ook de handvatten of keukenvloer. Daarnaast kan je zo ook gelijk zien hoe de kleur eruit ziet bij de lichtinval van jouw eigen keuken. Dit geeft namelijk een veel beter beeld dan de kleur die jij ziet in de showroom van een keukenwinkel. Zo voorkom je vervelende verrassingen en teleurstellingen! Heb je een kleur gevonden die je mooi vindt én past bij de rest? Dan heb je een match! 

nieuw aanrechtblad kopen

Van natuursteen of beton tot een rustieke houtlook en alles daar tussenin: de mogelijkheden zijn eindeloos. Volg deze stappen en ontdek welk aanrechtblad jouw droomkeuken compleet maakt!