Je was al best een tijd op zoek naar een nieuwe woning. Na meerdere jaren in de binnenstad was je inmiddels wel een beetje uitgekeken op het appartement waar je net na je studententijd in was getrokken. Het was tijd om op de volgende stap te nemen en op zoek te gaan naar een eigen huis. Na maanden zoeken op de woningmarkt had je het geluk om via een bekende een woning te vinden van een van zijn familieleden, alvorens deze officieel op de markt werd gebracht.

Voor een hele goede prijs kon je het huis overnemen en je bent daarom ook meer dan tevreden. Het was van te voren al meer dan duidelijk dat er het nog wel het nodige moest gaan gebeuren voordat je je intrek kon gaan nemen in je nieuwe woning, aangezien de vorige bewoners behoorlijk op leeftijd waren en gedurende de afgelopen jaren weinig tot geen investeringen hadden gemaakt om hun woning te moderniseren of energiezuiniger te maken. Je ziet er echter naar uit om straks aan de slag te gaan.

Over een week krijg je de sleutels en kun je beginnen met de renovatie

Maar het vernieuwen van je eerste eigen woning is een uitdaging en je kunt niet wachten om er daadwerkelijk mee aan de slag te gaan. Over een week is het zover en worden de sleutels officieel overgedragen, waarna je kunt beginnen om jouw toekomstige huis te renoveren en van de laatste moderne snufjes te voorzien, om er zeker van te zijn dat je er straks voorlopig comfortabel bijzit en niet bang hoeft te zijn voor mogelijke gebreken die opspelen vanwege de ouderdom of gebrekkig onderhoud.

Zo wil je er straks voor zorgen dat je nieuwe woning een stuk duurzamer wordt. Het aanbrengen van degelijke isolatie en het installeren van dubbel glas om warmteverlies tegen te gaan staan daarom bij voorbaat op het programma. Ook wil je verouderde apparaten zoals de cv-ketel vervangen door moderne en energiezuinige versies. En aangezien de verwarmingsketel op zolder is geïnstalleerd, zit je ook te kijken naar verschillende soorten keukenboilers

Door de lange afstand tussen de cv-ketel en de keuken gaat veel water verloren

Het duurt immers best een tijd voordat het warme water vanaf de zolder in de keuken uit de kraan komt. Er wordt nu een afstand van meer dan tien meter overbrugd alvorens het water in de keuken warm is en in de tussentijd gaan er onnodig vele liters water verloren die met het installeren van een degelijke keukenboiler probleemloos bespaard kunnen worden.

Door een keukenboiler te installeren kun je naast de nodige hoeveelheden water, ook behoorlijk op je energierekening besparen. Het voordeel kan wel oplopen tot maar liefst tweehonderd euro per jaar, waardoor je de kosten voor de aanschaf van een keukenboiler vaak al binnen een jaar terug verdiend, afhankelijk van je gebruik natuurlijk. Zodoende dat de installatie van een speciale keukenboiler ook zeker op de agenda komt te staan van alle aanpassingen die je straks in je nieuwe woning door wilt voeren.