Met de stijgende energieprijzen in het achterhoofd, stappen steeds meer huishoudens over op slimme verlichting Hoewel de meeste mensen slimme verlichting al veel gebruikten voor de hoofdlampen om zo hun huis goed te verlichten, zijn er tegenwoordig steeds meer opties. Denk bijvoorbeeld eens aan een slimme wandlamp, een nachtlamp, of badkamer verlichting. Het aanbod wordt steeds groter en ook de prijsklasse is steeds breder, dus kijk voordat je je keuze maakt goed naar wat je nodig hebt.

Voordelen van slimme verlichting

Met name vanwege het gebruiksgemak wordt slimme verlichting steeds populairder. Je bedient de verlichting namelijk gemakkelijk met je smartphone of tablet. En dankzij de led lampen die voor slimme verlichting gebruikt wordt zijn deze ook veel energie zuiniger in gebruik. Een ander belangrijk voordeel van slimme verlichting is dat je kleuren zelf in kunt stellen via de app. Zo creëer je sfeerverlichting tijdens het avondeten en een feller, witter licht wanneer je bijvoorbeeld aan het koken bent en meer zicht nodig hebt.

Slimme apparatuur

Om je slimme verlichting helemaal af te maken kun je het beste ook een smart home plug voor de veel gebruikte stopcontacten aanschaffen. Een smart home plug is in een slimme stekker. Je steekt de smart home plug in het stopcontact en vervolgens steek je het apparaat in de slimme stekker. Zo maak je in een handomdraai van al je veelgebruikte apparaten een slim apparaat. Met behulp van de app die je kan downloaden op je smartphone of tablet kun je zo deze apparaten eenvoudig op afstand bedienen. Maak een tijdschema voor je apparatuur en bespaar zo tijd en verlaag eenvoudig je energie rekening!

Energiebesparing

Led bespaart 85 procent energie ten opzichte van halogeen en gaat 7,5 keer zo lang mee  Ledlampen zijn dus stukken zuiniger dan de traditionele gloeilampen. Je bespaart er zelfs zó veel energie mee dat je huidige gloeilampen vervangen zuiniger is dan ze opgebruiken. Bovendien zijn ledlampen niet alleen zuinig, maar gaan ook nog eens jarenlang mee! Dus maak jouw huis slim in een handomdraai en bedien je elektronika niet alleen  binnenshuis, maar ook op afstand. Zo gaan bijvoorbeeld de lampen in je huis automatisch aan zodra je de woning binnenloopt en ben je nooit meer in het donker op zoek naar die lichtschakelaar of het sleutelgat!