Ben je op zoek naar een nieuwe kleur in de keuken? Grijs is misschien niet de eerste kleur waar je aan denkt, maar dit kan juist enorm stijlvol zijn. Grijs hoort niet voor niets bij de beste kleuren voor je keuken! Of je nu een moderne of landelijke keuken hebt, grijs in de keuken is in iedere woonstijl mogelijk. Mocht je nog niet helemaal overtuigd zijn, dan vind je in dit artikel genoeg inspiratie en tips voor grijs in de keuken!

1. Grijs in de keuken: de moderne grijze keuken

We beginnen bij de moderne grijze keuken. Geef toe, hoe mooi ziet deze er wel niet uit? Strak en stoer tegelijk. Perfect als je daarnaar op zoek bent in de keuken! In deze keuken staat minimalisme voorop en wordt er bewust gekozen voor zo min mogelijk poespas. Daar moet je natuurlijk wel van houden. Maar als dat zo is, heb je wellicht jouw droomkeuken gevonden!                                                                             

Wat ook heel mooi is: een combinatie van grijs en wit in de keuken. Denk aan grijze keukenkasten en een wit aanrecht, zoals op onderstaande afbeelding. Als je deze combinatie ook doortrekt naar de rest van de keuken, dan creëer je een prachtig geheel. Kijk maar eens naar deze grijze en witte eetkamerstoelen!

2. De landelijke grijze keuken

De landelijke keuken is enorm geliefd bij de Nederlandse huishoudens en dat begrijpen wij maar al te goed! Landelijke keukens zien er gezellig en warm uit. Vaak wordt er gekozen voor een witte of beige landelijke keuken, maar ook een grijze landelijke keuken ziet er prachtig uit. Kijk maar naar de afbeelding hieronder, is het geen plaatje? Het grijs steekt mooi af tegen de landelijke details, omdat de kleur een kil en stoer randje heeft. Leuk om daarmee te spelen, het brengt immers leven in de keuken! Je kunt voor een volledig grijze landelijke keuken gaan, maar ook zorgt de combinatie van grijs en wit voor een prachtig contrast.

3. De lichtgrijze keuken

In bovenstaande voorbeelden zijn donkergrijze keukens afgebeeld, maar ook een lichtgrijze keuken is heel mooi. Ideaal voor als je wit té wit vindt en zwart te donker. Met een lichtgrijze keuken zit je altijd goed! Op de afbeelding hieronder zie je ook veel planten in de keuken. Dat bewijst dat grijs en groen een top combinatie is! Zo ziet de lichtgrijze keuken er fris en levendig uit, maar tegelijk ook heel gezellig. 

4. Grijze keuken accessoires

Is een grijze keuken toch niet helemaal jouw ding, maar vind je grijs wel mooi? Dan kan je alsnog grijs in de keuken halen door middel van grijze keuken accessoires. Denk aan grijs servies, grijze mokken, grijze placemats, een grijze pedaalemmer of grijze keukenverlichting. Hieronder hebben we alvast een aantal prachtige exemplaren op een rijtje gezet! Door deze keuken accessoires in huis te halen, breng je op een subtiele manier grijs in de keuken. Zonder dat de kleur grijs overheerst. Ideaal, toch?

Krisha 12-delige serviesset met reactief glazuur, turkoois en houtskoolgrijs
Krisha set van 4 mokken met reactief glazuur, spikkelwit en houtskoolgrijs
Torro set van 4 ronde placemats, grijs
Joss 30L koepelvormige pedaalemmer, koelgrijs

Zo, dit zijn een aantal voorbeelden van hoe je grijs in de keuken kunt halen. Je kunt voor een volledig grijze keuken gaan, helemaal passend in jouw stijl. Maar het is ook heel leuk om grijze keuken accessoires aan te schaffen. Het is maar net wat jij het mooiste vindt!