Ben jij op zoek naar nieuwe verlichting voor in je keuken? Hoewel je misschien nog niet aan inbouwspots gedacht hebt, zijn deze lampen wel een hele goede optie. Deze lampen bouw je in in je plafond. Het gebruik hiervan gaat bovendien gepaard met een hoop voordelen, die we in deze blog voor je op een rij zetten. 

  1. Ruimtebesparend

Het grootste voordeel van inbouwspots is dat je deze, zoals de naam natuurlijk al aangeeft, kunt inbouwen. Dit is alleen niet bij alle plafonds mogelijk. Er moet genoeg ruimte boven het plafond beschikbaar zijn voor de inbouw. Als dit het geval is in jouw keuken zijn deze spotjes een zeer goede keuze. Doordat inbouwspots namelijk gemonteerd worden ín je plafond sluiten ze perfect aan, nemen ze praktisch geen ruimte in beslag én vallen ze niet al te erg op. Je zult je hoofd niet stoten aan deze lampen tijdens het koken en ze verstoren ook het eventuele strakke uiterlijk van je keuken niet. 

  1. Bespaar moeite met inbouwspots

Een ander voordeel van inbouwspots hangt eigenlijk samen met het eerste punt: doordat de lampen volledig ingebouwd zijn in je plafond komt er geen stoflaag op terecht, iets wat met bijvoorbeeld hanglampen wel gebeurt. Je hoeft de spotjes in je keuken dan ook niet af te stoffen of op een andere manier schoon te maken. Dit scheelt een hoop tijd en moeite. 

  1. Inbouwspots zijn vaak kantelbaar

Inbouwspots zijn vaak ook beschikbaar in een kantelbare variant. Bij dat soort spotjes kun je de richting van de lichtbron heel eenvoudig wijzigen. Dit is zeer handig, want als je bijvoorbeeld je eettafel op een andere plek neerzet kun je de verlichting heel eenvoudig meebewegen. Ook kun je hiermee specifieke onderdelen van je keuken uitlichten. Zorg dat de lichtbron bijvoorbeeld precies op je aanrecht schijnt door de spotjes op de juiste manier te kantelen. 

Inbouwspots zijn dus om meerdere redenen perfect voor je keuken. Hiermee hoef je minder schoon te maken én kun je ervoor zorgen dat de verlichting recht op je werkblad schijnt. Bovendien zijn inbouwspots beschikbaar in allerlei verschillende soorten; bijvoorbeeld met een warmere of een koelere kleurtemperatuur. Warmer licht is wat geler en doet meer denken aan een zonsopgang, terwijl kouder licht een blauwe gloed heeft en lijkt op bijvoorbeeld daglicht of maanlicht. Welke verlichting je in je keuken wilt hebben is onder andere afhankelijk van de sfeer die je wilt creëren. Warme verlichting is sfeerverhogender dan koude verlichting, terwijl je je met koude verlichting beter kunt focussen en je werkblad nóg beter kunt zien. Ook kun je kiezen voor een dimbare of een niet-dimbare variant.

Ook de kleur van inbouwspots en de vorm (rond of vierkant bijvoorbeeld) kun je aanpassen aan je wensen. Zo vind je altijd dé perfecte spotjes voor de keuken.