Hou jij ook van mooie, zachte pastelkleuren in huis? Of je nu voor lichtroze, lila, mintgroen, lichtblauw of zachtgeel kiest, deze kleuren creëren allemaal een vrolijk interieur! Meestal zie je pasteltinten in de woonkamer of slaapkamer. Maar wist je dat pastel in de keuken er ook prachtig uitziet? Zo creëer je meer kleur in je keuken én fleur je deze ruimte helemaal op. In dit artikel geven we je graag inspiratie en tips voor pastel in de keuken. Kijk mee!

1. Pastel in de keuken: geef de muur een pastelkleurtje

Een eerste manier om pastel in de keuken te halen, is door de muur in een vrolijk pastelkleurtje te schilderen. Je kunt ook prima meerdere muren schilderen als je dat leuk vindt. Waar wij heel erg van houden is een combinatie van witte muren en pastelkleurige muren. Zo krijgt de keuken een mooi kleurtje zonder dat het geheel te druk wordt. Pastelkleuren zijn vrolijk maar tegelijk ook fris en zacht, ideaal voor op de muur dus!

2. Pastel eetkamerstoelen

Je kunt ook pastel in de keuken halen door middel van meubels. Zo staan pastel eetkamerstoelen ontzettend leuk in de keuken. Zeker als je de eettafel verder neutraal houdt. Je kunt ervoor kiezen om de rest van de keuken rustig te houden. Maar je kunt ook all the way gaan met een pastel muur én pastelkleurige eetkamerstoelen. Het is maar net wat jij het mooiste vindt.

3. Koelkast in pastel

Bij een pastel keuken denken we ook meteen aan een koelkast in pasteltint. Je hebt hem vast al eens gezien, zo’n grote retro koelkast. Iets helemaal anders dan die saaie witte koelkast die de meeste mensen in huis hebben staan. Met een pastel koelkast heb je een echte eyecatcher in de keuken! Het is wellicht even zoeken om er eentje te vinden, maar dan kan je er wel jarenlang van genieten. 

4. Pastel keuken accessoires

We sluiten dit artikel af met de meest subtiele manier om pastel in de keuken te verwerken: met pastel keuken accessoires! Hiervan zijn er een heleboel te vinden, je kunt het dan ook helemaal laten aansluiten op je persoonlijke smaak. Pastel servies ziet er bijvoorbeeld ontzettend mooi uit. Pastel borden, pastel bekers en pastel mokken geven een zachte uitstraling op tafel. Maar naast de accessoires die je op tafel gebruikt, kan je ook denken aan een pastel klok, pastel keukengerei en pastel keukenhanddoeken. De mogelijkheden zijn eindeloos!

Zo, dit zijn verschillende manieren om pastel in de keuken te halen. Het voordeel aan pasteltinten is dat je ze perfect met elkaar kunt combineren. Als je niet genoeg krijgt van al die pastelkleuren in de keuken, dan kan je zelfs het volledige kleurenpalet toepassen. Het omgekeerde kan ook prima. Stel dat je een complete keuken in pastel too much vindt, dan kan je het ook rustig houden met pastel keuken accessoires. Met een pastel keuken kan je allerlei kanten op!