Planten kom je lang niet meer alleen in de tuin tegen. Ook in huis staan vaak allerlei planten, zoals in de woonkamer en de slaapkamer. Maar heb je er wel eens over nagedacht om planten in de keuken neer te zetten? Het gebruik van planten in de keuken is een van de belangrijkste keukentrends van het moment! Begrijpelijk, want plantjes geven je een warm, sfeervol gevoel. Alle reden dus om ook wat planten in de keuken neer te zetten.
keuken met planten

Verschillende mogelijkheden voor planten in de keukenplanten in de keuken

Maar waar ga je dan voor – kleine potjes die je handig neer kunt zetten, of juist wat grotere potten die echte eyecatchers van je keuken vormen? Het kan allemaal! In kleine potten kun je bijvoorbeeld kruidenplantjes doen, die je weer kunt gebruiken bij het bereiden van een maaltijd. Niet alleen leuk, maar dus ook nog eens heel handig. Je zet ze vanwege hun afmeting neer waar je maar wilt. Wat je erin doet, hangt helemaal af van jouw smaak. Letterlijk, want houd je van basilicum dan kun je die planten, liefhebbers van tijm of kamille kunnen deze kruidensoorten in potten doen. Wat leuke kleine cactussen in een pot doen en in de keuken neerzetten is ook een optie. Houd je van wat meer variatie en kleur, dan is het natuurlijk ook heel leuk te kiezen voor potten met gekleurde bloemen erin, zoals narcissen en hyacinten. Of ga voor schattige vetplantjes. Los, of juist gezellig bij elkaar in een grote bak op je kookeiland of hoek van het keukenblad.

Hogere staande planten in de keuken

Waar je ook voor kunt kiezen, is een wat grotere plant op bijvoorbeeld een dunne steel, in een grote pot. Deze kun je op de grond neerzetten. Met deze hoge planten haal je de natuur letterlijk je keuken in en doe je mee aan een van de meest bijzondere keukentrends van nu. Iets waar je je echt mee onderscheidt. Zo wordt een kamerplant ineens een keukenplant! Kamerplanten zijn helemaal van nu en zijn in steeds meer soorten en maten te krijgen. Voorbeelden van grote planten waarmee je de aandacht trekt zijn de sanseveria en de palm. Ook kun je kiezen voor wat wildere planten die vooral heel groen zijn en wat robuuster, voor een stoere uitstraling. Dit kunnen staande planten zijn, maar ook hangende.

groene planten keuken

Aansluiting op de hedendaagse keukentrends

De keukentrends zoals planten in de keuken sluiten perfect aan bij een andere trend op het gebied van keukens, namelijk het gebruik van natuurlijke kleuren zoals aardtinten. Deze natuurlijke kleuren kunnen prima terugkomen in de plantenbakken of -potjes die je voor de planten in de keuken gebruikt. Zo vormt alles mooi één geheel en wordt er niets dan rust uitgestraald. Het maakt dan niet uit van wat voor materiaal de plantenbakken voor in de keuken gemaakt zijn – van plastic tot terracotta – de keuze is enorm tegenwoordig en alles kan en mag in plantenland, zolang het jou maar aanspreekt en past bij je keuken. Je ziet: je kunt niet meer om die botanische stijl heen! Waarom zou je dat ook willen? Een oase van rust is nu ook voor je keuken binnen handbereik!