Bent u toe aan een nieuwe tafel omdat de oude niet meer voldoet of omdat u gewoon wat anders wilt? Verdiept u dan eens in de veelzijdigheid van een tafel van steigerhout. Steigerhout heeft al een leven achter zich en dat maakt de meubelen ook zo bijzonder. Steigerhout tafels hebben een karakteristieke, sfeervolle uitstraling en kunnen tegen een stootje. Perfect om aan te eten, te vergaderen of gewoon voor een gezellig samenzijn. De planken die gebruikt worden hebben een bruin/grijze uitstraling en zijn doorgaans 3 tot 5 cm dik. De planken zijn allemaal teruggedroogd hetgeen betekent dat het hout minimaal werkt. 

Sfeervolle designs

Steigerhout tafels staan bekend om hun sfeervolle designs. Ze passen heel goed binnen elk type interieur door de uitstraling van warmte en comfort. De tafels zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren, waarbij de karakteristieke uitstraling van een houten meubel zichtbaar blijft. Of u nu een tafel zoekt met een landelijke uitstraling of een industriële look, voor elk type woning of werkruimte is wel een geschikte tafel te vinden. Door de tijdloze uitstraling zal de tafel bovendien passend blijven binnen de toekomstige woontrends. Hierdoor bent u niet genoodzaakt om na een paar jaar alweer een nieuwe tafel te kopen om up to date te blijven. 

Robuuste uitvoering

Een groot voordeel van een steigerhout tafel is de robuuste uitvoering. De steigerhout tafels zijn sterk, stabiel en kunnen lang mee. Door het gewicht verschuiven ze niet snel. Heeft u een tafel nodig die makkelijk te verplaatsen is? Dan kunt u ervoor kiezen om er wieltjes onder te laten plaatsen. Zo blijft hij toch mobiel. Ook zijn er mogelijkheden voor degene die een houten tafelblad erg mooi vinden, maar liever een ander soort poten willen. Er zijn bijvoorbeeld steigerhout tafels met een rvs-onderstel verkrijgbaar of met originele steigerbuizen poten. Voor welke variant u ook gaat, elke tafel is zo ontworpen dat hij jarenlang mee kan. Er zijn ook tuintafels van steigerhout verkrijgbaar. Deze zijn weerbestendig, onderhoudsvriendelijk en hebben het grote voordeel dat ze snel opdrogen na een regenbui. 

Uw tafel op maat gemaakt

Steigerhout tafels worden met de hand gemaakt en zijn verkrijgbaar in verschillende afmetingen. Heeft u afwijkende maten nodig dan is dat dus geen probleem. De tafels kunt u in iedere maat krijgen. Ook kunt u zelf beslissen of de tafel behandeld moet worden met beits of olie en of de tafel gelakt moet worden. Zo krijgt u altijd een op maat gemaakt product dat perfect aansluit bij uw woonsituatie.