Tegenwoordig is een keuken meer dan alleen een plek om te koken. Je kunt hier gezellig met vrienden borrelen of met familie dineren. Een keukeneiland is een sfeervolle en ruimtelijke keukenopstelling waar je dit mogelijk kunt maken. Bovendien is een keukeneiland ideaal als je beschikt over een open keuken. Het keukeneiland verbindt als het ware de woonkamer en keuken op een gezellige en ruimtelijke manier. Wil jij ook genieten van een sfeervolle en ruimtelijke keuken met een keukeneiland? Lees dan verder en ontdek de mogelijkheden.

Sfeervolle ruimte met een keukeneiland

Als je beschikt over een grote ruimte voor de keuken, is een keukeneiland een stijlvolle keuze. Doordat een keukeneiland in een open plek wordt geplaatst, ontstaat er aan alle zijdes ruimte om aan het eiland te staan of zitten. Plaats bijvoorbeeld barkrukken aan het eiland waarop je gezellig samen kunt eten. Barkrukken zijn daarnaast ideaal voor gezelschap tijdens het koken. Let daarbij wel op dat de barkrukken niet te dicht bij de kookplaat staan. Het gezelschap kan anders geraakt worden door spetters. Houd ook rekening mee dat er voldoende bewegingsruimte overblijft voor de persoon die kookt.

Kosten van een keukeneiland

Een keukeneiland is verkrijgbaar in diverse prijsklassen. Wat de kosten van een keukeneiland zijn, is afhankelijk van onder andere de grootte van het eiland, de apparatuur die je wilt en het soort werkblad. Je kunt het dus eigenlijk zo duur maken als je zelf wilt. Heb je niet direct alle financiële middelen om een keukeneiland te realiseren? Dat is geen enkel probleem. Je kunt eventueel ook een minilening aanvragen. Zo kun je toch genieten van een prachtig ruimtelijke keuken met een keukeneiland.

Praktische tips

Wanneer je voor een keukeneiland wilt gaan, is er een aantal praktische zaken om op te letten. Je moet bijvoorbeeld rekening houden met elektriciteit en waterleidingen. Het is namelijk niet altijd mogelijk om door de vloer te gaan, bijvoorbeeld met vloerverwarming. Is er een kruipruimte aanwezig? Dan gaat dit gemakkelijker. Zorg er voor dat je over voldoende stopcontacten beschikt op het kookeiland. Houd daarnaast ook rekening met het type afzuigkap dat je kiest. Laat bijvoorbeeld je afzuigkap op maat maken, zodat deze prachtig boven het kookeiland past. Een ander innovatieve en stijlvolle manier van afzuiging is een veldafzuiging. Een veldafzuiging zit verwerkt onder de kookplaat. Hierdoor hangt er geen afzuigkap meer aan het plafond, wat voor een nog ruimtelijker uitstraling zorgt.