Uiteraard blog ik over keuken en interieur. Tenslotte gaat deze site daar ook over en daarom ben je hier. Maar soms kan een interieur nog leuker worden door andere elementen, dingen die gebeuren in de ruimte. Of andere zintuigen die geprikkeld worden naast je zicht.
Afgelopen weekend deed ik een Food Trendtour door Amsterdam op de fiets. Heel erg leuk! We bezochten vernieuwende horecabedrijven in Amsterdam en mochten daar een kijkje in de keuken nemen (letterlijk en figuurlijk). 1 van deze zaken wil ik graag met jullie delen. Het gaat om Petit Gateau aan de Haarlemmerstraat. Als je door de Haarlemmerstraat loopt of fietst is niet direct een hele opvallende zaak maar als je binnenkomt zie je het al… en als je eenmaal iets geproefd hebt kom je er zeker terug. Ongelofelijk wat lekker!

petit gateau

Bij Petit Gateau eet je hele kleine taartjes; minimini’s. Ze hebben een doorsnede van 6 centimeter en er zijn 200 (!!!) verschillende smaken gemaakt door de banketbakkers. Er liggen zo’n 50 soorten in de vitrine waar je gelijk naar kijkt als je binnenloopt. Je kan er daar 1 opeten of ze kopen en meenemen.

De eigenaresse, Meike Schaling, vertelde enthousiast over haar keuze om het roer om te gooien. Ze werkte jarenlang als tolk in Parijs maar wilde eigenlijk banketbakker zijn. Ze ging de opleiding doen aan de Ecole de Boulangerie et de Pâtisserie in Parijs en kon daarna aan het werk in een sterrenrestaurant als Pâtissière. In 2006 opende ze haar eigen patisserie in Parijs en in 2013 opende ze Petit Gâteau Amsterdam. En met succes! Echt een verhaal waar je blij van wordt.
Zij wist ook te beamen dat de “smaak” van de Nederlanders flink veranderd is op een positieve manier. De kwaliteit van de horeca is enorm vooruitgegaan vergeleken met 10 jaar geleden. Mensen kiezen voor kwaliteit en kiezen bewuster. Leuk is dat horeca niet alleen qua smaak maar ook qua uiterlijk enorme sprongen heeft gemaakt. Interieur is net zo belangrijk om je zaak een succes te maken. En daar ben ik dan natuurlijk ook heel blij mee.

Kwaliteit zie je hier dan ook zeker terug. Alle producten worden hier met de hand gemaakt van verse ingrediënten die bij het seizoen passen. Naast kwaliteit van de ingrediënten zien de producten er ook allemaal prachtig uit! Het zijn echt kleine kunstwerkjes.

petit gateau taartjes

In de keuken, die open is, zien we hoe de bodempjes van de minimini’s gemaakt worden en gevuld. Ook staat er een Franstalige banketbakker een geweldige taart, een echte Croquembouche, te maken die besteld is voor de doop van een kindje.

petit gateau amsterdam

Leuk (en een tip voor thuis) is dat de materialen die gebruikt worden voor het maken van alle heerlijke hapjes gewoon aan de muren hangen. Dat ziet er super uit! Ingrediënten zijn ook gewoon zichtbaar.

petit gateau

Met je taartje en wat te drinken kan je lekker zitten in de winkel. De trap op zijn er wat zitjes waarvandaan je uitzicht hebt op de winkel, genoeg te zien dus. Mocht je Petit Gateau nog niet kennen ga er dan zeker een keer een lekker taartje eten!

Anne
Alle fotos zijn van mijzelf, behalve die van de minimini’s van bovenaf; die had Elle Eten beter op de foto gezet dan ik 😉