Wanneer je graag sfeervol woont dan kan je er ook eens aan denken om je keuken te betrekken bij jouw woonstijl. Tenslotte kook je dagelijks en wat is er nou leuker dan een sfeer- en stijlvolle en woonkeuken om lekker in te kokkerellen? Hier vind je diverse ideeën om jouw keuken een nieuw leven in te blazen.

Sla die muur weg

Niet alle keukens hebben een open karakter en worden in een aparte ruimte weggestopt. De trend is juist een open keuken te creëren wat zorgt voor een modern en stijlvol aanzicht. Natuurlijk moet je er wel op letten dat de muur echt weggehaald mag worden en of de ruimte geschikt is.

Laat het interieur doorlopen

Een sfeervolle woonkeuken maak je door jouw interieurstijl vloeiend over te laten lopen vanuit de woonkamer. Als je een landelijke stijl hebt in huis, dan is het natuurlijk prachtig als je diverse houten (of andere) elementen vanuit deze stijl gebruikt in jouw keuken. Daarbij kan je een prachtige bar maken met filament hanglampen voor een extra warme uitstraling. Je moet er uiteraard wel de ruimte voor hebben want een te volle keuken is onpractisch. Bij een moderne keuken kan je weer sfeerverlichting inbouwen en voor een prachtige glanzende afwerking kiezen. Doe ook eens inspiratie voor een woonkeuken op bij diverse meubelzaken.

 

woonkeuken als middelpunt

Verlichting goed africhten

Een open keuken zorgt al voor een betere lichtinval, maar voor de winter, als het al snel donker is, kan je er het beste voor zorgen dat je de verlichting goed hebt afgesteld om goed te kunnen koken. Zorg er dus voor dat je verlichting niet alleen mooi is, maar ook functioneel. Gebruik een lamp die je als eyecatcher centraal hangt en eventueel wat kleine (inbouw-) verlichting om op diverse plekken goede verlichting te hebben.

Welke vloer?

Je kunt je huidige vloer laten doorlopen voor een mooi geheel, maar je kunt er ook voor kiezen om een apart stuk vloer neer te leggen waarbij je dus een scheiding maakt. Denk bijvoorbeeld aan een vloer met een ander patroon of kleur. Zorg er in ieder geval voor dat je woonkeuken als middelpunt goed opvalt.

Accessoires voor extra sfeer

Je kunt je woonkeuken nog extra laten opleven door subtiel diverse accessoires te plaatsen. Plaats een een extra leuke prullenbak, een vintage broodrooster of iets anders dat past bij jouw interieurstijl. Om extra inspiratie voor een woonkeuken op te doen kan je hiervoor de laatste trends bekijken om zo jouw ideale woonkeuken te maken.