Keuze tussen een nieuwe keuken of de oude renoveren

Deze titel lijkt een open deur: als je kiest voor keuken renoveren in plaats van een nieuwe keuken te kopen is dat een geldkwestie. Dit is vaak zo: een nieuwe keuken kost veel geld, geld dat er niet altijd is. Een minimum bedrag voor de aankoop en het plaatsen van een nieuwe keuken is al gauw 6000 euro. Je kunt een lening afsluiten als je spaargeld niet voldoende is, maar of dat slim is? Een keuken gaat lang mee en het komt voor dat je het model of de kleur van je keuken gewoon zat bent omdat je smaak is veranderd. Maar is een nieuwe keuken kiezen dan een goede optie als de oude kwalitatief nog goed is? Je keuken renoveren of opknappen is in sommige gevallen een heel goed alternatief.

De keuken opknappen door een erkend bedrijf

Is dit jouw keuken: de kraan lekt en je wilt graag een nieuwe, de kastjes zijn beschadigd en de keuken begint er wat sleets uit te zien doordat het aanrechtblad lelijk is en de deurtjes van de kastjes hangen scheef. Kies dan voor een keukenrenovatie! Op internet zijn er talloze voorbeelden van een keukenrenovatie te vinden. Er zijn bedrijven die dit in slechts 1 dag kunnen doen. Al vanaf 350 euro kun je je keuken laten renoveren. Uiteraard hangt deze prijs af van de wensen die je hebt en de grootte van je keuken. Voor 3000 euro heb je een keuken die niet van nieuw is te onderscheiden!

keuken renoveren

Zelf je keuken opknappen

Voor een schijntje van de bedragen die hierboven zijn genoemd kun je zelf met leuke details en kleinigheden je oude keuken al een heel andere look geven. In de bouwmarkt en in woonwinkels vind je verf die geschikt is om je kastjes en deurtjes van een andere kleur te voorzien. Ook kun je kiezen voor totaal andere deurgrepen dan die je had; dit geeft je keuken voor heel weinig geld al een andere uitstraling. Kies voor andere kleuraccenten voor je keukenattributen of pannen en het lijkt of je keuken een totale metamorfose heeft ondergaan. Op internet zijn hier veel voorbeelden van te vinden.