Een oven is volgens velen onmisbaar in een keuken. De keuken, het hart van het huis heeft ook een hart nodig: de oven. Hoewel in de meeste huishoudens de oven onderdeel uitmaakt van de keuken, heeft niet iedereen dit handige apparaat in huis. De oven is ideaal om een lekkere taart te bakken of een heerlijke ovenschotel op tafel te zetten. Maar een nieuwe oven kopen is niet gemakkelijk. Hoe moet ik een nieuwe over kiezen? En wat is de beste oven? Dit artikel is de eerste hulp bij het kiezen van een oven, zodat u geen spijt gaat krijgen van uw nieuwe aankoop.

Ovenfuncties

Allereerst is het belangrijk om na te denken over de diverse ovenfuncties. Welke functies vindt u belangrijk en mogen absoluut niet ontbreken? Er zijn vele ovens van verschillende merken met hun eigen functies. Er is een legio functies aanwezig, zoals bijvoorbeeld de ECO stand, pizzafunctie of ontdooistand.

De bakoven

Wanneer u een oven zoekt om pizza’s, taarten of ovenschotels te bereiden, is bakoven de oven die u zoekt. Door de gelijkmatige hitte kunt u meerdere gerechten tegelijk in de oven bereiden. Een nadeel van dit type oven is dat het geen eten kan ontdooien of stomen.

De stoomoven

Zoals de naam al zegt, wordt het eten in de stoomoven gegaard door middel van stoom. Door op deze manier het eten te bereiden, worden alle voedingstoffen veel beter behouden. De perfecte oven om vis of groenten te garen, maar minder geschikt voor krokante pizzabodems of ovenschotels.

De combi-oven

Bij een combi-oven zijn twee apparaten samengevoegd tot één. Het is de perfecte keuze wanneer u niet alleen taarten en ovenschotels wilt bereiden, maar ook eten wilt kunnen opwarmen of ontdooien. Naast de ovenfunctie bevat dit type ook een magnetronfunctie waardoor dit gewoon kan!

Prijs-kwaliteit

Een nieuwe oven kopen is voor iedereen een investering. De een heeft nu eenmaal iets meer te besteden dan de ander. Wat is de beste oven? Die vraag bevat geen klinkklaar antwoord.Er bestaat voor iedereen de ideale oven voor een betaalbare prijs, zodat iedereen kan genieten van overheerlijke gerechten uit de oven.

Had u behoefte aan eerste hulp bij het kiezen van een oven? Hopelijk heeft dit artikel u handvatten gegeven, een nieuwe over kiezen hoeft immers niet ingewikkeld te zijn!