Met een slimme koelkast kun je even checken of er nog groente, boter of vleeswaren in de koelkast ligt wanneer je in de supermarkt staat. De smart koelkast is een normale koelkast die is voorzien van verschillende slimme functies. Door hier op de juiste manier gebruik van te maken, kun je voedselverspilling tegengaan.

Producten gaan langer mee

Die slimme koelkast is verbonden met een internetverbinding. Heb jij veel smart apparaten in huis? Dan is internet vergelijken een goed idee, want zo profiteer jij van de beste verbinding tegen het kleinste prijsje. De koelkast heeft vaak een groot scherm aan de voorkant en ingebouwde camera’s, waarmee je de binnenkant van het apparaat kunt checken. Smart koelkasten hebben specifieke zones voor bepaalde producten, zoals voor vlees en vis en je groente en fruit. In sommige gevallen valt de temperatuur of luchtvochtigheid apart in te stellen. Hierdoor gaan de producten in de koelkast langer mee.

Kijken wat er ligt

Het grote voordeel van de camera’s in de koelkast is dat jij overal kunt zien welke producten er nog in de koelkast liggen. Zo voorkom je dat je thuiskomt met een krop sla terwijl je deze nog in huis had. Ook hoef je de deur van de koelkast minder vaak te openen, waardoor je energie bespaart. De koele lucht blijft in de koelkast. Dit zijn meer tips om je koelkast zuinig te gebruiken. Wist je dat je ook foto’s kunt maken met de koelkast? Deze afbeelding wordt naar een app gestuurd en zo kun je live de inhoud controleren. Veel slimme koelkasten zijn daarnaast voorzien van een functie waarmee je een recept uit kunt zoeken op basis van de producten die al in je koelkast liggen.

Digitaal boodschappenlijstje maken

De slimme koelkast heeft een ingebouwde touchscreen. Hiermee maak je digitaal boodschappenlijstjes die je direct deelt met je eigen smartphone of bijvoorbeeld die van je partner. Terwijl jij kijkt naar de etenswaren die je in huis hebt, maak je direct een lijstje met ingrediënten die nog nodig zijn voor een lekkere maaltijd. Dit touchscreen is vergelijkbaar met een tablet. Je kunt hier ook een muziekje op afspelen tijdens het koken of bijvoorbeeld het weer of nieuws checken.

Deur-in-deur-functie

Sommige koelkasten hebben een deur die uit twee delen bestaat, de deur-in-deur-functie. Je zet artikelen die je veel nodig hebt in de buitendeur. De rest van het apparaat blijft dan geschoten als je bijvoorbeeld melk pakt, zodat de kou niet verloren gaat en de producten langer goed blijven. De slimme koelkast is een van de apparaten die je leven makkelijker maken. Dit zijn andere praktische slimme apparaten voor in de keuken.