De vaatwasser is een handige hulp in het huishouden, en behoort tot een van de onmisbare keukenapparaten. toch kan een vaatwasser ook wel wat hulp van jou gebruiken om de vaat zo schoon mogelijk te krijgen. Wil je dat de vaatwasser je beste vriend in de keuken blijft? Lees dan de volgende tips om de vaatwasser schoon te houden.

De juiste indeling de vaatwasser

Doe je ook altijd je uiterste best om de hele vaat in de vaatwasser te krijgen? Dit kan ten koste gaan van de levensduur van de vaatwasser en je vaat kan na het spoelprogramma nog steeds smerig zijn. Zorg ervoor dat de sproeiarmen goed rond kunnen draaien, zodoende kan het water overal goed komen.

Maak het filter schoon

Een vaatwasser beschikt over een filter. Deze zorgt ervoor dat er geen vuil in de pomp komt. Bij vaatwasser onderhouden tips hoort het regelmatig reinigen van de filter(s). Haal de filter uit de vaatwasser en reinig het onder de kraan of zet het een tijd in een emmer met allesreiniger of schoonmaakazijn. Zorg ook dat de bodem van de vaatwasser goed schoon is. Regelmatig een lang programma laten draaien zonder vaat maakt de vaatwasser goed schoon. Eigenlijk is het net een wasmachine.

Nare geurtjes?

Als er nare geurtjes uit je vaatwasser komen dan wordt het tijd om de vaatwasser eens goed te reinigen. Maak de randen van de deur en de rubbers goed schoon met bleekmiddel en warm water. Etensresten willen zich hier graag opstapelen. Hierdoor ontstaan schimmels en bacteriën die de geur veroorzaakt. De overige tips om de vaatwasser schoon te houden zijn ook van belang. Dus zet de vaatwasser eens leeg aan op het warmste programma.

Verwijder etensresten

Nare geurtjes voorkomen doe je door de etensresten zoveel mogelijk van de borden en pannen te verwijderen voordat je ze in de vaatwasser zet. Alles van te voren afspoelen is niet nodig, maar veeg even met een mes de resten van een bord. Of lepel de aardappelresten uit de pan voordat het de vaatwasser ingaat.

Heb je iets gehad aan deze vaatwasser onderhouden tips? Met een beetje hulp van jou spoelt de vaatwasser jarenlang je vaat blinkend schoon.