Keukenapparatuur is in de moderne keuken niet meer weg te denken. Uiteraard schaf je keukenapparatuur aan om het jezelf gemakkelijker te maken als je aan het koken of bakken bent. Maar keukenapparatuur is tegenwoordig ook stijlvol ontworpen, waardoor het een mooie aanvulling is in de keuken. Of je bepaalde keukenapparatuur nu veel gebruik of juist niet, bepaalde keukenapparaten mogen gewoon niet in je keuken ontbreken.

Goede oven(s)

De tijd dat de oven nog onderdeel was van het gasfornuis is wel over. Tegenwoordig hoort een oven in een moderne keuken mooi ingebouwd te worden en het liefste op borsthoogte, zodat je er goed bij kunt. In een hele moderne keuken zijn tegenwoordig meerdere ovens aanwezig, zodat je meerdere gerechten tegelijkertijd kunt klaarmaken. Bijvoorbeeld een combinatie tussen een stoomoven en een Siemens oven. Zo bereid je in de stoomoven gemakkelijk je stoomgerechten en ondertussen bak je in de gewone oven een lekkere taart. Er is een grote verscheidenheid aan diverse ovens en met allerlei diverse functies. Bespaar in een moderne keuken nooit op een oven, want de oven behoort tot één van de meest gebruikte keukenapparaten.

De blender

De blender weet steeds meer zijn weg te vinden naar de Nederlandse keukens. Dit is niet voor niets. Er is ook steeds meer aandacht voor gezond eten en drinken. Daarbij mag de smoothie niet ontbreken in een gezond dieet. Met een smoothie is het mogelijk om groente en fruit dat je liever niet eet, toch binnen te krijgen als een drankje. En een smoothie kun je het beste bereiden in een blender. Alles wat je maar wilt vermalen stop je in de blender en in een mum van tijd is het klaar. Naast de gezonde smoothies kun je in de blender ook ongezonde, maar wel lekkere dingen klaarmaken, zoals milkshakes. Koop wel een krachtige blender die ook ijsblokjes kan vermalen. Dit zul je veel nodig hebben. Een blender mag tegenwoordig in geen enkele moderne keuken ontbreken.

Espressoapparaat

Ben je een koffieliefhebber? Dan moet er in je moderne keuken ook een modern espressoapparaat staan. Er zijn talloze verschillende espresso apparaten te koop in diverse prijsklassen. Het soort apparaat is best wel belangrijk en van grote invloed op de smaak van je dagelijkse kopjes koffie. Wil je echt goede koffie zetten? Koop dan een espressoapparaat voor verse koffiebonen. De koffiebonen worden per kopje koffie gemaald, zodat je ook echt van versgemalen bonen geniet. Voor de snelle koffiedrinkers zijn er de espressoapparaten waarin je een cupje plaatst. Hiermee creëer je razendsnel een heerlijk kopje koffie.

Espressoapparaat

De keukenrobot

De keukenrobot wordt verkocht onder verschillende soorten namen, zoals keukenmachine of cooking chef. Maar eigenlijk is het gewoon een mixer, maar dan wel een zeer stijlvolle en van een stevige kwaliteit. Ben je iemand die graag taarten, cakes of broden bakt? Dan is een keukenrobot zeker een plekje in een moderne keuken waard. Niet alleen omdat het onmisbaar is voor al je baksels, de moderne keukenrobots zijn zeer fraai vormgegeven en zijn een blikvanger in je keuken. Naast een garde om beslag te mixen, is de keukenrobot ook uitgevoerd met extra materialen, zoals een deeghaak om het stevige deeg goed door te mixen. Er zijn zelfs keukenrobots die nog meer kunnen en voorzien zijn van een blender of een maler.