Oud en Nieuw, hoe zal het er dit jaar uit gaan zien? Met de nieuwe Corona maatregelen die net zijn afgekondigd en die gelden tot de derede week van december, lijkt het er op alsof er geen grote feesten zullen zijn. Enorm jammer natuurlijk, maar gelukkig kun je ook thuis een leuk feest organiseren om het nieuwe jaar in te luiden. Dan zijn er wel verschillende zaken waar je op moet letten, zoals de Oud en Nieuw hapjes. In onderstaande blog helpen we je het leukste feestje te organiseren om het nieuwe jaar in te leiden.

Zorg voor de juiste hapjes

Het nieuwe jaar inluiden zonder hapjes is natuurlijk geen optie en dat zijn bijvoorbeeld oliebollen en appelbeignets. Met krenten of zonder, het maakt ons eigenlijk niet zo veel uit. Maar je gasten misschien wel: zorg er dus voor dat je zowel met als zonder krenten in huis hebt. Ga uit van 2 oliebollen per persoon, en koop wellicht nog wat extra voor de grote eters. Klaar met oliebollen en appelflappen? Mooi, want bij drank (die toch vaak rijkelijk vloeit bij een Oud en Nieuw feest) horen natuurlijk ook hartige hapjes.

Zorg voor  een feestelijke uitnodiging

Stuur het liefst een ouderwetse uitnodiging rond. Een Facebook evenement aanmaken is natuurlijk leuk (en misschien kan je dat óók doen, voor de zekerheid), maar er gaat niets boven een echte uitnodiging. Zorg ervoor dat deze uitnodiging in dezelfde stijl is als het feest dat je organiseert. Laat bijvoorbeeld de versiering terug komen.

Erg leuk voor een feest: een dresscode

Wat je vooral niet moet vergeten op de uitnodiging: de dresscode. Geef je een feestje waar iedereen in een foute kersttrui moet komen (omdat het zonde is om die trui alleen met kerst aan te trekken!), of gaan jullie op chique?

De decoratie van een Oud en Nieuw feest

De decoratie hoeft niet zo uitbundig bij een oud & nieuw feest. Waarschijnlijk hangt jouw huis namelijk nog vol met gezellige kerstversiering, dus maak daar gebruik van! Hang nog wat extra lichtjes op en geef de kerstboom extra feestelijke slingers.

Het is leuk om je oud & nieuw decoratie op elkaar af te stemmen. Een champagneglas met een goud randje doet het bijvoorbeeld erg goed op een black and gold feest. Als jouw decoratie op het thema is aangepast, zorg je ervoor dat jouw feest onwijs stijlvol wordt. En daar gingen we voor, niet waar?