Ons gebruik van onze smartphones is de afgelopen jaren erg veranderd. Waar we vroeger de telefoon vooral voor bellen en berichten gebruikten, wordt deze nu, door het gebruik van apps, voor de meest uiteenlopende doeleinden gebruikt. Zo zijn er ondertussen vele apps die ons hulp bieden in de keuken. Van het aanleveren van heerlijke gerechten, tot een organisatie van de inhoud van je koelkast. Ga je met je telefoon in de keuken aan de slag, bescherm deze dan goed, bijvoorbeeld met een iPhone 13 Pro Case, die je bij een expert als www.smartphonehoesjes.nl/kunt vinden. Telefoon beschermd? Lees dan snel verder voor de leukste apps voor in de keuken!

Empty Fridge helpt je koelkast leeg te maken voor je iets moet weggooien

Iedereen kent het wel: verschillende producten die nog in de koelkast liggen en bijna over de datum zijn. Zonde om weg te gooien natuurlijk, maar welk gerechtje kan hiervan nog worden gemaakt? Dankzij de app Empty Fridge hoeven ingrediënten voortaan niet meer weggegooid te worden én staat er vanavond weer iets lekkers en verrassends op tafel. Open de app en voer alle ingrediënten in die je in de koelkast hebt liggen. Daarna laat de app een heerlijk gerecht zien dat hiermee gemaakt kan worden. De app laat nog net niet zien welke pannen je moet gebruiken voor het koken van deze recepten, maar is verder vrij compleet. Niet alleen goed voor de portemonnee, maar ook nog eens goed voor het milieu én je wordt er creatiever van in de keuken.

Thyme houdt perfect bij hoe lang iets nog moet koken

Een kookwekker kan vaak niet gemist worden in de keuken en dat is ook niet zo vreemd. De pasta die zoveel minuten moet koken om deze perfect te krijgen, dat eitje dat precies vier minuten moet koken… Met de app Thyme wordt perfect bijgehouden hoe lang iets nog moet koken, ook als er verschillende dingen op het vuur staan met allemaal andere bereidingstijden. Een eitje koken dat nog een beetje zacht is? Gebruik dan de app The perfect egg timer. 100% zeker dat voortaan op zondag het perfecte eitje op je bord ligt.

Nog beter gebruik van kruiden met de Kruidenwijzer

Ben je een liefhebber van gekruide maaltijden? Dan is de ‘Kruidenwijzer’ iets voor jou. Deze app vertelt je welke kruiden in een bepaald gerecht moeten. Gebruik deze kruiden app niet alleen in de keuken, maar ook in de winkel als een elektronische boodschappenlijst. 

De Recept Calculator helpt tijdens het koken bij het omrekenen van vrijwel alle maten. Drie theelepels omrekenen naar het aantal milliliter, Fahrenheit omrekenen naar Celsius of calorieën omrekenen naar het juiste aantal kilojoule? Geen enkel probleem, want dankzij de app kan dat lekkere recept toch nog worden gemaakt met de juiste verhoudingen. En jij hoeft je het hoofd er niet over te breken.

Voordat er gekookt kan worden, moeten de juiste ingrediënten natuurlijk wel in huis worden gehaald. Maak met de app Bring! super makkelijk een boodschappenlijstje. Zo heb je altijd het boodschappenlijstje op zak. Nog een voordeel is dat de hele familie het boodschappenlijstje aan kan vullen met zijn of haar wensen. Zo, de boodschappen zijn binnen. Koken maar!

De juiste wijn kiezen met de WineStein-app

Tijd voor een lekker wijntje bij het avondeten. Maar ja, wat past er nou bij dat gerecht dat op het fornuis staat te pruttelen? Open de WineStein-app. Het enige dat gedaan hoeft te worden, is invullen wat er vanavond gegeten wordt en welke kruiden er gebruikt zijn. De app geeft direct een passend wijnadvies. Ook informatie over de herkomst, de ideale serveertemperatuur en andere leuke wijnweetjes kunnen daarbij niet ontbreken. Haal die wijnglazen maar alvast tevoorschijn!