Een schuifdeurkast is erg praktisch, niet alleen voor op kantoor, maar ook in huis. Door de slimme werking van de schuivende deurtjes, bespaart u ruimte en heeft u geen last van openslaande deuren. Omdat deze kasten erg modieus en hip zijn, bestaan er tegenwoordig allerlei soorten en maten om uw wensen te vervullen. Zo komen ze voor in de stijl van Mondriaan en zelfs ter hoogte van een gehele verdieping. Dit is natuurlijk ideaal als opvulling van een misschien wat kale hal of kamer en kunt u er ook nog eens erg veel spullen en voorwerpen in kwijt. Daarnaast bestaan de grote deuren uit meerdere stukken, waardoor voor elk deel een aparte kleur of speciaal materiaal kan worden gebruikt. Meer informatie hierover leest u in onderstaand bericht.

Wanden met spiegel

Allereerst is er de variant met een ingebouwde spiegel in de wand. Deze zijn er niet alleen in een heldere kleur, maar ook met grijs- of bronstinten. Dit zorgt ervoor dat een simpele spiegel toch een zee van mogelijkheden biedt en daarnaast nog een leuke invulling van de ruimtes geeft. Dit uit zich vooral in kleinere kamers en vertrekken, omdat de spiegels het laten lijken alsof deze ruimtes veel groter zijn. Zoals gezegd, is het mogelijk om de deurtjes in allerlei kleuren en materialen te verkrijgen. Dit is dus ideaal als u genoeg heeft aan een reflecterend object en daarnaast nog wat kleur wil toevoegen aan de schuifdeurkast. Zo is het een mogelijkheid, om de kast volledig tot zijn recht te laten komen, om profielen als crème, wit, aluminium of goud te gebruiken.

Schuifdeurkast met hout

Verder is het mogelijk om de schuifkast met hout te bekleden of een gebruikte schuifdeurkast bekleed met hout te kopen.  Veelal komen deze namelijk voor in verschillende soorten metaal. Om uw interieur dus wat extra finesse en uitzonderlijkheid mee te geven, is het leuk om eens te spelen met soorten hout. Niet alleen brengen deze een warme, natuurlijke sfeer met zich mee, ook is hout doorgaans goed te combineren met donkere muren of een donkere inrichting. Hierbij denkt u bijvoorbeeld aan eikenhout of teak. Voor wat lichtere interieuren is bijvoorbeeld berkenhout zeer geschikt, omdat dit ook witte tinten bevat. Bent u toch meer een liefhebber van de standaard metalen kasten, dan zijn deze natuurlijk ook op veel plaatsen verkrijgbaar. Een voorbeeld hiervan is Officetopper.