Nieuwe woning betekent vaak ook een nieuwe keuken. Een keuken uitkiezen is een aardige klus die veel tijd en energie zal kosten. Je zal moeten letten op alle extra’s die een keuken heeft, welke kleuren je wilt, hoe groot de onderdelen moeten zijn en er zijn nog vele andere onderdelen te noemen. 

Toch blijkt ook dat er regelmatig niet goed wordt nagedacht over de hoeveelheid opbergruimte en waar de opbergruimte moet komen. Mensen denken aan de kookplaat, koelkast, wasbak en oven bijvoorbeeld. Niet gek natuurlijk, maar je zal ook de boodschappen die je doet kwijt moeten en de pannen die je wilt gebruiken voor het koken ergens moeten opbergen. Zoek jij meer opbergruimte voor in de keuken? Dan zijn hier 4 tips die jou misschien kunnen helpen. 

De keukenkastjes 

Deze optie is natuurlijk bij iedereen wel bekend. Je kan de hele keuken volbouwen met keukenkastjes. Toch is het mooier om te kiezen voor onderkasten of één grote keukenkast. De muren van rondom een keuken vrijhouden zorgt voor een ruimer gevoel en is ook steeds moderner. Daarbij is het steeds populairder om een kookeiland te plaatsen en de keuken te laten verbinden met de woonkamer. Dit zorgt ervoor dat je ook minder plek hebt op de muur voor keukenkastjes. Het meest ideaal zijn onderkasten met lades. In het bijzonder meerdere grote lades waar je van alles in kwijt kan. Een tip is dan ook om niet voor kleine kastjes onder het keukenblad te kiezen, maar voor grote kasten met grote laden. Dit is comfortabeler in gebruik en geeft vaak een strakkere uitstraling. 

Gebruik de hoeken van de keuken

Een vaak moeilijk te gebruiken plek van de keuken zijn de hoeken, en dan in het bijzonder de hoeken in de onderkasten van de keuken. Deze plekken zijn moeilijk te bereiken en zijn toch zonde als zij niet gebruikt worden. Het is daarom handig om te kiezen voor een zogenaamde carrouselkast met een draaibodem. Deze zijn makkelijk te bedienen en zo kan je veel pannen kwijt die je met een draai weer tevoorschijn kan halen. 

Houdt de keuken netjes met multifunctionele apparaten

Meer opbergruimte creëer je door minder kwijt te hoeven in de keuken zelf. Denk bijvoorbeeld aan een bakoven die ook een stoomfunctie of magnetronfunctie heeft. Zo hoef je geen losse magnetron bijvoorbeeld kwijt en kan je met de overgebleven ruimte weer andere spulletjes kwijt. Verder kan je ook aan een zeer populair product denken en dat is de quooker. Dit is een kraan die de mogelijkheid geeft om ook kokend water te geven. Dit zorgt er weer voor dat je geen losse waterkoker kwijt hoeft in de keuken. Verder is er tegenwoordig ook de mogelijkheid om een keuken te hebben zonder een grote afzuigkap. Nu is het namelijk ook mogelijk om een kookplaat te kiezen met ingebouwde afzuiging. Dit zorgt er ook weer voor dat je ruimte overhoudt aan de muur voor een mooi keukenkastje. 

Kies voor keukenlade organizers 

Om de lades van de keukenkasten optimaal te benutten is het een tip om gebruik te maken van keukenlade organizers. Nu kennen we allemaal wel de besteklade waar je precies elk soort bestek kwijt kan bij elkaar, maar er zijn ook voor de overige kasten bepaalde mogelijkheden. Een keukenlade lijkt al snel vol en geeft het idee dat het niet genoeg opbergruimte biedt, maar wat mensen vergeten is dat de indeling daarvoor zeer belangrijk is. Door een organizers zorg je ervoor dat de spulletjes netjes zijn opgeborgen en daarbij creëert dit ook weer ruimte voor overige spullen. Ook is dit comfortabel, want je kan makkelijk je spulletjes pakken zonder dat het voelt als een soort grabbelton.