Het gebruik van slimme apparatuur in huishoudens neemt steeds meer toe. Dankzij de mogelijkheid om huishoudelijke apparatuur op het internet aan te sluiten, zijn de mogelijkheden onbegrensd. Ook de keuken kan niet meer onder nieuwe innovaties uit. Juist in deze tijden waarop mensen steeds meer gezond eten, kunnen nieuwe innovaties in de keuken zeer behulpzaam zijn. 

De Smartplate

Je kunt fantastische maaltijden klaarmaken, maar weet je wel hoeveel calorieën je binnenkrijgt? En welke voedingsstoffen krijg je allemaal binnen? Met de Smartplate krijg je antwoord op al deze vragen. De smartplate is een slim bord dat voorzien is van wifi, Bluetooth, camera’s en gewichtssensoren. Je maakt gewoon je bord op en zet deze op de Smartplate. Maak van bovenaf een foto van je bord en importeer je foto in de speciale app. Op basis van je foto, de sensoren en camera’s in het bord wordt je maaltijd geanalyseerd. Je krijgt in je app zo alle informatie over het aantal calorieën en voedingsstoffen dat je maaltijd bevat. De app kan tevens verbonden worden met enkele gezondheidapps, zoals MyFitnessPal en FitBit. Zo ben je optimaal in staat om je gezondheid en gewicht te beïnvloeden met wat jij eet.

Slimme airfryer

In steeds meer huishoudens wordt de traditionele frituurpan vervangen door de airfryer. Naast frituren kan de airfryer ook bakken en grillen. De mogelijkheden zijn groot. Maar het kan lastig zijn om over te schakelen van traditioneel koken naar koken met de airfryer. Met een slimme airfryer hoef je bij internet providers alleen nog een goed internetabonnement af te sluiten en je kunt nu met je airfryer communiceren via een app. In de app staan talloze recepten en zo wordt je stap voor stap begeleid bij het koken met je airfryer. Ook kun je via de app de airfryer instellen. Stel de juiste tijd in en je weet zeker dat je gerechten uit de airfryer nooit zullen mislukken. 

Slimme keukenweegschaal

Een slimme keukenweegschaal doet veel meer dan alleen maar je ingrediënten wegen. Ook hiervoor heb je eigenlijk alleen internet en een smartphone of tablet nodig en je kunt aan de slag. De weegschaal staat in verbinding met een app op je smartphone of tablet. Je kiest één van de duizenden recepten in de app en de je weegt de ingrediënten af. De app zal exact aangeven of je voldoende hebt afgemeten. Heb je toevallig maar 800 gram meel in plaats van de benodigde 1000 gram? Geen probleem, laat de app het recept herberekenen en het recept wordt aangepast naar de hoeveelheden die jij in huis hebt. De app geeft vervolgens aan hoe je het recept bereidt en je kunt in de app ook een kookwekker instellen. Jouw taarten zullen in het vervolg bereid worden met exact de juiste hoeveelheden en zullen dan ook altijd fantastisch smaken.