Houten keukenbladen maken het verschil

Niet is zo persoonlijk als het samenstellen van uw keuken. U wilt immers dat uw keuken het verlengstuk wordt van uw woonkamer. Er zijn verschillende mogelijkheden qua opstelling, het gebruik van apparatuur en materialen. Er is veel om over na te denken. Om een sfeervolle keuken te creëren die uitnodigt en warmte uitstraalt is het gebruik van een massief houten keukenblad een aanrader. Houten keukenbladen zijn te combineren met verschillende materialen. Het past zowel thuis in een strakke moderne keuken als ook in een landelijke keuken.

houten keukenbladen

De mogelijkheden van houten keukenbladen

Houten keukenbladen lenen zich uitstekend om uw keuken geheel naar uw eigen wens in te delen. Een massief houten keukenblad kan eenvoudig verwerkt worden tot een breder overstekend werkblad of tot overstekende
barconstructies. Lijkt het u heerlijk om de dag te beginnen met een ontbijtje aan uw eigen keukenbar? Dat kan eenvoudig gecreëerd worden. Het gebruik van hout in de keuken is tijdloos waardoor u er niet snel op uitgekeken zult raken. Mocht u naar verloop van tijd toch toe zijn aan iets nieuws? Het veranderen van de keukenkasten kan al voldoende zijn om een nieuwe look te laten ontstaan. Houten keukenbladen kunnen eindeloos gecombineerd worden met diverse materialen en kleuren. Zo kan het gebruik van hoogglans keukendeuren in combinatie met een houten keukenblad een prachtige design keuken opleveren. Of wat dacht u van een houten keukenblad gecombineerd met matte lichtgrijze deuren? Dit geeft uw keuken al snel een robuuste uitstraling.

massief houten keukenblad

Hout als natuurproduct

De nerfstructuur van hout is altijd verschillend waardoor het verwerkte hout in uw massief houten keukenblad altijd uniek is. Er wordt gebruik gemaakt van duurzaam geproduceerd hout. De houten werkbladen zijn opgebouwd uit lamellen. Deze lamellen worden met elkaar verbonden en onder hoge druk in elkaar geperst. Vervolgens wordt het afgewerkt met een watervaste verlijming. Omdat hout een natuurproduct is kan het rekken en krimpen afhankelijk van de seizoenen. De lamellen waaruit het massief houten keukenblad is opgebouwd gaat dit zo veel mogelijk tegen. Ook bij het gebruik van inbouwapparatuur wordt er rekening gehouden met de werking van het hout. Op die plekken wordt er aan de onderzijde van houten keukenbladen een laag isolerende aluminium folie aangebracht. Zo wordt het blad beschermt tegen vocht en hitte.

houten keukenblad

Het onderhouden van houten keukenbladen

Hout blijft gevoelig voor vocht. Om kringen te voorkomen is het verstandig om vochtige plekken na te drogen. Het reinigen kan eenvoudig met een sopje of vochtige doek maar het nadrogen blijft belangrijk. Mochten er plekken ontstaan die u niet kunt verwijderen dan kunt het blad opschuren en het voorzien van een nieuw laagje olie. Houten keukenbladen zijn hierdoor eenvoudig te onderhouden. Hoe harder de houtsoort, des te eenvoudiger het in gebruik en onderhoud is. Uw houten keukenblad dient van tijd tot tijd voorzien te worden van een nieuw laagje olie. Zo houdt u uw massief houten keukenblad jarenlang mooi.

Massief houten keukenbladen zijn een belangrijk onderdeel in de sfeervorming van uw keuken. Welke stijl uw voorkeur ook heeft hout is altijd een geschikte materiaalsoort om de juiste look te creëren.

 

Fotos: topwoodpanelscom.webhosting.be