Het nieuwe jaar is weer begonnen en dat betekent dat de meeste mensen goede voornemens hebben om gezonder te leven. Elke dag een gezonde smoothie drinken is een goed begin. Ga je een nieuwe blender kopen? Wij helpen graag een handje om de juiste blender te kiezen. Spoiler: investeren is het geld dubbel en dwars waard!

Heb jij je tijdens de feestdagen volop te goed gedaan aan wijn, kaasplankjes en oliebollen? Grote kans dat je, zoals de meeste mensen, weer goede voornemens hebt gemaakt om nu toch écht gezonder te gaan eten. Het drinken van een gezonde (groene) smoothie is een goed begin om deze voornemens waar te maken. Voor een lekkere, romige smoothie is een goede blender onmisbaar. Niemand wil ten slotte klonten fruit of spinazie terug vinden in een smoothie, toch? Hier moet je op letten!

Op zoek naar meer manieren om gezonder te eten? Lees dan dit artikel over het aanschaffen van een Airfryer! 

Wat maakt een goede blender?

Vanzelfsprekend wil jij een goede blender. Maar wat maakt een blender eigenlijk goed?

  • Een groot vermogen
  • De functie om ijs te malen
  • Slipvoetjes zodat de blender niet verschuift
  • Dubbelwandige kan, zodat jij jouw vingers niet verbrandt aan hete ingrediënten.
  • Snelheden en programma’s
  • Vulopening
  • Rechtopstaande messen die ook over de bodem gaan 
  • Een mengbeker die groot genoeg is voor jouw wensen
  • Een mengbeker van glas of tritan zodat het niet breekt of bekrast raakt 
  • Een schenktuit om minder te knoeien

Zoals je ziet is dit een flinke lijst aan eigenschappen. Niet elke eigenschap zal voor jou even belangrijk zijn. Vooral het vermogen en de messen zijn heel bepalend voor de blender. Deze zorgen namelijk dat jouw smoothies romig en glad worden, in plaats van klonterig. En je wil natuurlijk een silky smooth drankje nuttigen om jouw goede voornemens in tact te houden, niet waar?

Het resultaat in een goede of slechte blender 

In bovenstaand filmpje zie je heel duidelijk het resultaat van een goede of een slechte blender. Dit zegt genoeg, toch?

Wist je dat je ook smoothies kan maken met een staafmixer? Lees hier alles over dit handige keukenapparaat! 

Goedkoop is duurkoop

Zoals voor de meeste dingen geldt, heeft kwaliteit ook een hoger prijskaartje. Het voordeel van investeren in een goede blender is dan weer dat deze lang meegaat. Heb je wel eens vaker een blender moeten weggooien, omdat deze oververhit was? Dat komt hoogstwaarschijnlijk omdat het vermogen van de blender niet kan doen wat jij van hem vraagt. Uiteindelijk blijf je achter met klonterig smoothies en een hoop frustratie. In plaats van elk jaar een nieuwe blender van een paar tientjes te kopen die toch niet helemaal naar wens is, kan je er ook voor kiezen om één keer te investeren in een goede blender. Uiteindelijk kom je met al die goedkope blenders bij elkaar hoogstwaarschijnlijk toch op hetzelfde bedrag uit, maar dan krijg je er een heleboel ontevredenheid gratis bij. Goedkoop is duurkoop!

Welke blenders zijn dan wel goed?

Tegenwoordig zijn er ontzettend veel blenders op de markt in verschillende prijscategorieën en met verschillende functies. Ieders wensen zijn natuurlijk anders en daarom is het belangrijk om te kijken waar jij de blender voor wil gebruiken. We kunnen je wel verder helpen met twee blenders die met goede reden wereldwijd bekend staan om hun kwaliteit. 

Vitamix A2500i Ascent – Blender – Zwart

De vitamix blenders hebben allemaal een hoog prijskaartje, maar ook een uitmuntende kwaliteit. Niet voor niks worden deze blenders veel gebruikt in smoothiezaken en bij Starbucks filialen. Wil je thuis net zo’n lekkere smoothie kunnen maken als in een professionele smoothieshop? Investeer dan in een Vitamix! Afhankelijk van de variant gaat heeft deze blender ook nog eens 10 of meer jaar garantie, dus je weet zeker dat je een hele tijd onder de pannen bent met deze aankoop!

Vitamix A2500i Ascent – Blender – Zwart

NutriBullet Exclusive – Blender -10-delig – 900 Watt- Zwart

Ook met een kleiner budget kun je een hele goede blender aanschaffen. Het is wel belangrijk om dan goede research te doen, want in een lagere prijscategorie vind je veel blenders die ondermaats presteren. Gelukkig hebben wij voor jou het kaf al van het koren gescheiden met deze betaalbare topper. De NutriBullet is groot favoriet bij sportfanaten, influencers en iedereen die graag een vloeibaar ontbijtje of snackje nuttigt. Deze compacte blender is zelfs sterk genoeg om noten te pureren om bijvoorbeeld een gezonde, zelfgemaakte cashewnotenpasta op jouw boterham te smeren. Het kleine formaat van deze blender kan wel een nadeel zijn. Daardoor is dit exemplaar alleen geschikt om één smoothie tegelijkertijd te maken. Ideaal voor eenpersoonshuishoudens, maar misschien wel wat lastiger voor een gezin. Daarentegen kan je de mengbeker gewoon afschroeven en meenemen als drinkbeker. Dat is nog eens handig!

NutriBullet Exclusive – Blender -10-delig – 900 Watt- Zwart

Met deze tips kan je ongetwijfeld de juiste blender aanschaffen. Benieuwd welke apparatuur allemaal nog meer onmisbaar is in jouw keuken? Lees dan dit artikel!