Als je graag in de keuken staat, kijk je natuurlijk wel eens rond naar wat voor keukenapparatuur er te koop is. Je zult dan ongetwijfeld hebben gezien dat dit enorm breed is. Dat gaat van een broodbakmachine tot een sappers en van een staafmixer tot een blender. Sommige zijn enorm handig en zullen na aanschaf veel gebruikt worden, maar andere zullen al snel in een verdomhoekje terecht komen. We zijn daarom eens gaan kijken welke keukenapparaten er echt toe doen.

Het eerste keukenapparaat waarvan wij denken dat je niet zonder kunt in de keuken is de staafmixer. Deze zijn er in allerlei vormen en typen, maar hebben dezelfde functie. Met een staafmixer maak je in een handomdraai soepen en sauzen. De laatste jaren zien we veel mensen kiezen voor een blender, maar die zijn vaak een stuk duurder en met een staafmixer krijg je hetzelfde resultaat. Als je iets gaat aanschaffen voor in de keuken, maar je weet niet zeker of je dat apparaat ook daadwerkelijk veel gaat gebruiken, dan raden wij je aan om te proberen om er eerst één te lenen. Dan merk je direct of je er in de toekomst ook echt gebruik van gaat maken.

Een keukenmachine is ook geen overbodige luxe in de keuken. Je kunt er deeg voor bijvoorbeeld koekjes, pasta of brood mee kneden, maar je kunt er ook mee pureren en kloppen. Dit zijn natuurlijk zaken die ook vaak nodig zijn in de keuken en waar een keukenapparaat je enorm kan helpen. Bij de aanschaf van deze keukenmachines moet je goed opletten op hoeveel kracht ze leveren. Dit zegt dan weer niet alles, maar je kunt beter een te krachtige machine hebben dan een die het deeg amper aan kan. Kijk ook goed naar de inhoud van de mengkom en of die voldoende is voor wat je er in wil maken. 

THERMOMIX

Een nieuwe ster in de keuken: de keukenmachine die ook kan opwarmen. De stevige prijs kan je weerhouden, en het is ook maar de vraag hoe vaak je zo’n apparaat gebruikt. Leuk om bearnaise of sabayon te maken, maar wat ons betreft beter op zijn plaats in een professionele keuken.

SAPCENTRIFUGE

Erg handig als je dagelijks sap wil drinken vanwege je gezondheid. Als wij moet kiezen tussen het eten van fruit en het maken van een smoothie of sap, dan kiezen voor het laatste. Ook kinderen drinken vaak liever een smoothie dan dat ze een stuk fruit eten.