Koffiewat is een goede espressomachine

Wat zou het leven zijn zonder koffie? Heel wat mensen komen ’s morgens maar slecht op gang wanneer ze hun dagelijkse portie cafeïne moeten missen. En hoe heerlijk is het om ’s avonds na een dag werken of na het eten te genieten van een vers bakkie koffie. Dit zwart/bruine drankje wordt al ontzettend lang gedronken. Vroeger maakte men de koffie helemaal zelf met de hand door middel van koffiebonen en gekookt water. Later gebruikten de meeste mensen een koffiezetapparaat. Omdat we tegenwoordig met zijn allen best heel druk zijn, is het handig wanneer koffiezetten zo snel mogelijk kan gebeuren. De Senseo was hiervoor een uitkomst, maar de smaak viel soms wat tegen. De ultieme oplossing voor dit probleem is de espressomachine. Hieronder is het een en ander te lezen over de vraag : wat is een goede espressomachine.

Koffie zetten met espressomachine

De lekkerste espresso koffie krijg je wanneer je goed heet water door een hoeveelheid gemalen koffie perst. Dit klinkt heel simpel, maar voor de lekkerste koffie is het wel belangrijk dat het water echt goed warm is, zo’n 90 graden Celsius. Daarnaast moet de koffie goed gemalen zijn, niet te fijn en niet te grof. Verder is het van belang dat er genoeg druk is waarmee de koffie wordt geperst. Dit alles moet lukken binnen zo’n 25 seconden en daarna geniet je van een lekker vers bakje koffie. Op deze manier is koffie zetten met espressomachine een fluitje van een cent. Wel is het van belang om na te denken over : wat is een goede espressomachine.

professonele espressomachine

Nespresso-machine/volautomaat of halfautomaat

Wanneer mensen een espressomachine kopen omdat ze graag zo snel mogelijk een lekker kopje leut willen drinken, dan is een volautomaat het meest handig om aan te schaffen. Met een enkele druk op de knop is de espresso dan namelijk klaar. Mensen die juist graag experimenteren met koffiesoort, de verhouding tussen de hoeveelheid koffie en water, enz., zouden beter kunnen kiezen voor een halfautomaat.

eenvoudige espressomachine

Wat is een goede espressomachine

Een espressomachine die als supergoed wordt beoordeeld, is de “Nivona CafeRomatica 85”, een volautomatisch apparaat waar je twee kopjes tegelijk mee kunt zetten. De prijs is er ook wel naar, want je betaalt er zo’n €1100,- voor. Een andere zeer goede espressomachine is bijvoorbeeld de “Krups Espresso Automatic, die al verkocht wordt vanaf zo’n €300,-. Ook Siemens en Bosch leveren goede espressomachines. De vraag wat is een goede espressomachine is dus beantwoord.

Espressomachine kopen tips

Naast het aspect van wat is een goede espressomachine, hierbij ook nog een aantal tips om een goede aanschaf te doen wanneer jullie overwegen een espresso apparaat te kopen. Er is zoveel op de markt dat het soms lastig is om door de bomen het bos nog te zien. Bovendien zal het waarschijnlijk gaan om een wat duurdere aankoop en tenslotte zal het vast de bedoeling zijn dat jullie jarenlang plezier hebben van de machine. Denk bij de aanschaf van de espresso machine aan een aantal van de volgende puntjes. Dit kan je echt helpen om het juiste apparaat voor jullie situatie te kopen.

  • Wil je de espressomachine dagelijks of een aantal keren per week gebruiken? Hoe vaker je hem wilt gaan gebruiken, hoe beter de kwaliteit moet zijn.
  • Hoe veel koffie zet je meestal? Alleen voor jezelf en eventueel je partner of krijg je vaak bezoek waarmee je koffie drinkt?
  • Vind je het belangrijk hoe de machine er uitziet of is lekkere koffie het enige dat telt?

Wat is een goede espressomachine is best een lastige vraag, maar met deze espressomachine kopen tips zal het vast en zeker lukken.