Een woonkeuken is op het moment van spreken misschien wel het meest populaire wat er is. Niet alleen is het hartstikke praktisch, maar het brengt ook nog eens enorme gezelligheid met zich mee. Wanneer mogen we eigenlijk spreken van een woonkeuken? En hoe kom je gemakkelijk en snel aan zo’n woonkeuken? Allemaal lastige vragen die wij in deze blog gaan beantwoorden. Kortom, op zoek naar een prachtige woonkeuken? Dat doe je zo!

Leefbaar

Waar mensen vaak de fout in gaan met hun keuken, is dat deze enkel en alleen gebruikt wordt waarvoor hij goed is. Hier wordt namelijk eten gekookt, drinken uit de koelkast gepakt en vooral de vaatwasser uitgeruimd. Om een echte woonkeuken te hebben, is het van belang dat je deze zaken wat loslaat. Natuurlijk moet er wel het één en ander gebeuren, maar een woonkeuken is geschikt voor iets veel belangrijkers: gezelligheid! Drink gezellig samen met je familie een kop thee in jullie keuken. Ga eens op het aanrecht zitten, schaf eventueel een paar barkrukken aan en geniet van het gezelschap en het feit dat jullie keuken leeft!

Eten en drinken

Natuurlijk blijft een keuken de plek om aan eten en drinken te komen. Als we nu gaan kijken hoe we gemakkelijk een woonkeuken kunnen creëren uit een reeds bestaande ‘reguliere keuken’, dan kan dit best heel makkelijk zijn. Wanneer jij er bijvoorbeeld voor kiest om een eettafel van Sfeer.nl in jouw keuken te plaatsen, is dit ook meteen de plek waar gegeten en gedronken gaat worden. Zie zo’n eettafel als een soort verlengstuk van de keuken. Het ene moment zit je aan een barkruk aan het aanrecht waar je drie meter verderop al een heerlijke maaltijd met elkaar kunt eten. Meer woonkeuken dan dat gaat het niet worden!

Sfeer

Ook de sfeer in een woonkeuken is erg bepalend. Als alles altijd maar enorm netjes en opgeruimd is, is de kans groot dat er niet echt sprake is van een woonkeuken. Wanneer er eens wat bordjes op het aanrecht blijven staan, wat mokken niet kaarsrecht achter elkaar opgesteld staan of dat ene schilderij in de keuken net niet helemaal recht hang, is dit natuurlijk niet meteen een ramp. Sterker nog: er wordt geleefd en dat is precies wat een woonkeuken moet doen!