Nostalgie en modern hand in hand

Nostalgie in combinatie met modern: helemaal niet gek in een hedendaagse keuken. Vintage keukenaccessoires zijn helemaal vanaf nu en kunnen als trendy accessoires kunnen worden gebruikt. Ter decoratie, maar ook gewoon in de keuken zelf. Een retro keuken geeft natuurlijk een vette knipoog naar tijden van weleer. Daar horen vintage keukenaccessoires helemaal bij. Maar je wilt je keuken ongetwijfeld niet oubollig maken, maar juist helemaal van deze tijd. Daarom is het goed om eens na te denken over welke trendy accessoires voor de keuken je nu goed kunt neerzetten of gebruiken in een trendy keuken.

vintage keukenaccessoires

Foto: https://nl.pinterest.com/pin/74168725091875096/

Van opbergblik tot koelkast

In een keuken kun je lekker je gang gaan met retro spullen, want geen enkele ruimte in het huis leent zich zo goed voor het neerzetten van die vintage sfeer. Wat dacht je bijvoorbeeld van oranje of geel gekleurde opbergblikken en -bussen in allerlei formaten? Ook koffiekopjes in vintage stijl passen helemaal bij de retro sfeer. Een koektrommel in retro kleuren of een emaille koffiekan maakt ook deel uit van vintage keukenaccessoires. En wil je je echt lekker uitleven met de retro stijl, dan kun je gaan voor een echte retro koelkast met de kenmerkende leuke vorm.

vintage keuken accessoires

Foto: https://nl.pinterest.com/pin/212654413632029057/

Tijden van toen herleven

Als je de vintage keukenaccessoires combineert met moderne items, dan krijg je een heel bijzondere ambiance in je keuken. Oud gaat hand in hand met nieuw en dat zorgt voor een optimale beleving van de tijden van toen en van die van nu! Je keuken past helemaal in de trend van het moment. Als de keuken het verlengstuk van je woonkamer is, dan kun je er ook voor kiezen om de vintage elementen terug te laten komen in die ruimte van je huis. Zodat je niet alleen een keuken in stijl hebt, maar ook een woonkamer die daar naadloos bij aansluit. En zeg nu zelf: staat het niet gewoon erg schattig als je die vintage koffiekopjes in de woonkamer tentoonstelt? Zet er een paar in de keuken en een aantal in de kamer en je hebt een ambiance waarin je je helemaal in de jaren zeventig waant! Inclusief de nodige rust die de retrokleuren al van zichzelf uitstralen.

Romantische vintage keukenaccessoires

En ben je ook nog eens een fan van de romantische stijl, dan kun je romantische vintage keukenaccessoires terug laten komen in je keuken, zoals oudroze kopjes en lieflijke gordijnen. Allemaal mogelijk in een hedendaagse keuken!