Een droom gaat in vervulling met een mooie houten maatwerk keuken

Het besluit om een nieuwe keuken aan te schaffen, kan ontstaan doordat de oude keuken aan vervanging toe is. Omdat je gaat verhuizen en de keuken in het nieuwe huis niet bevalt. Of omdat je ergens een prachtige keuken gezien hebt en jullie die helemaal zien zitten.

Vragen

Hoe het ook zij, feit is dat een nieuwe keukens heel wat vragen op werpt. Wat mag ze kosten? Past zo’n keuken wel? Welk materiaal nemen we? Deze en andere vragen, willen eerst beantwoord worden vooraleer de keuken er komt. Voor het materiaal geldt bijvoorbeeld dat het kunststof kan zijn of dat het een echte houten keuken wordt. Voordelen van houten keukens zijn, dat naast het feit dat hout een duurzaam natuurproduct is, er ook nieuwe deuren open gaan. Vaak geldt namelijk dat houten keukens maatwerk zijn en speciaal gemaakt worden. Geen confectieartikel dus.

Houten keukens

Een houten keuken hoeft geen landelijke stijl te hebben. Dat is een misverstand, waarbij overigens ook nog geldt dat die landelijke uitstraling zeer modern zijn kan en beslist niet ouderwets is. Een vaststaand gegeven is dat houten keukens veel meer warmte en sfeer uitstralen. Plus, en dat is zeker niet onbelangrijk bij een beslissing die en veel geld kost en waar jullie vele jaren mee verder moeten, maatwerk keukens hebben als groot voordeel dat ze uniek zijn. Op maat gemaakt in de vorm en van het hout dat jullie zelf hebben uitgezocht.

houten-keukens

Foto: https://nl.pinterest.com/pin/364017582362557283/

houten-keuken

Foto: https://nl.pinterest.com/pin/480055641510862278/

keuken-hout

Foto: https://nl.pinterest.com/pin/449515606541436503/

houten-design-keuken

Foto: https://nl.pinterest.com/pin/434245589042276115/

moderne-houten-keuken

Foto: https://nl.pinterest.com/pin/497366352580696675/

 

Kleur, stijl en vorm

Een ander voordeel van de houten keuken is dat ze in iedere gewenste kleur gespoten kan worden. Mocht die kleur, bijvoorbeeld door veranderingen in het interieur, na een paar jaar niet meer zo passend zijn, dan kan ze overgespoten worden. Zonder afbreuk te doen aan de stijl, elegantie of effectiviteit van de keuken. Uiteraard zijn houten keukens zonder handgrepen te maken, kunnen alle gewenste apparaten er in verwerkt worden en is een kookeiland niets buitengewoons. Wat de stijl en uitvoering betreft, geldt dat er keuze is uit een landelijke keuken, een supermoderne of een zelf ontworpen keuken.

Maatwerk

Wie voor een houten keuken kiest, kiest voor een heel speciaal product. Kiest er ook voor om een ontwerp te laten maken, passend bij de aanwezige ruimte en het aanwezige budget. En, kiest voor warmte, uitstraling en huiselijkheid. Het enige dat tot beperking kan leiden, is het budget. Gelukkig kun je ook voor houten design kiezen, mocht het budget daartoe aanleiding geven. De keuken wordt net zo mooi, alleen zal in plaats van massief hout een mooi fineer gebruikt wordt. Laat je dus niet beperken, maar vraag aan de vakman wat mogelijk is om een droomkeuken te realiseren. Ook een fineerhouten keuken heeft een lange levensduur. Een van de laatste trends is de keuken in sloophouten tinten. Of de klassieke keuken. Beide kunnen eventueel zelfs met oud hout gemaakt worden. Natuurlijk zal de prijs op een ander niveau liggen dan dat van de fineerhouten. Feit is wel dat er voor ieder budget een oplossing geboden kan worden.