Nadat Nederland jarenlang genoegen heeft moeten nemen met standaard keukens, staat keukendesign nu sinds enige jaren ook op agenda. Wie eenmaal kennis heeft gemaakt met bijvoorbeeld een Italiaanse design keuken, ziet een wereld aan mogelijkheden. Lees hier de laatste keukentrends 2015.

Waarom een design keuken?

Keukendesign is er in vele vormen en maten, maar wat altijd geldt is dat designkeukens herkenbaar zijn door een gewaagde en moderne uitstraling. De kwaliteit herken je terug in de hoogwaardige afwerking, bijvoorbeeld met greeploze kastjes en eersteklas materiaal. Of u wel of niet kiest voor een designkeuken, hangt helemaal van uw smaak af, maar vaak zijn mensen die voor bijvoorbeeld een Italiaanse design keuken kiezen, daar gelijk voor gevallen door de uitstraling.

design keukens

Luxe

Bij keukendesign draait alles om luxe. De mooiste materialen, de beste inbouwapparatuur en innovatieve en technische oplossingen voor alledaagse uitdaging. Dat geeft design keukens zo’n prachtige uitstraling. Vooral de Italiaanse design keuken loopt voorop met uitdagend en modern design, die ongekende luxe uitstralen. Maar ook aan de binnenkant zul je de luxe van een designkeuken herkennen. De indeling van kasten, de soepelheid van lades geven allemaal hoogwaardige kwaliteit aan.

luxe design keuken

Zelf ontwerpen

Er zijn veel luxe merken die design keukens aanbieden, maar heeft u wel eens gedacht aan zelf (laten) ontwerpen? Zo kunt u uw keuken helemaal op maat maken en nog beter uw persoonlijke smaak en stijl benadrukken. Samen met een architect of ontwerper kunt u zo de ideale keuken ontwerpen, helemaal naar uw eigen smaak. Uw wensen en eisen qua keukenindeling kunnen zo een plek krijgen, en de uitstraling van de keuken is die van echt design; modern, strak en eigentijds – en heel persoonlijk!

Italiaanse design keuken

Keukendesign uit Italië is stijlvol en uniek, en altijd ook praktisch want Italianen zijn dol op koken – en dus op hun keukens! De ontwerpers uit dit land lopen voorop als het gaat om design en keukenontwerpen. Deze design keukens zijn strak en gewaagd door het gebruik van aparte materialen als duurzaam kunststof, donker marmer of rvs. Het keukendesign is van topkwaliteit door oog voor detail en het beroemde Italiaanse lijnenspel. Vergelijk een Italiaanse design keuken met een Lamborghini, en u begrijpt wat we bedoelen!

italiaanse design keuken

Verschillende stijlen

Designkeukens zijn er in verschillende soorten en maten, en u vindt zeker iets naar uw smaak. Of u nu van een robuuste uitstraling houdt of van heel strak, van hoogglans of van hout, van gemak met een Quooker of van uitdaging met een zes-pits fornuis… bij keukendesign is alles mogelijk. De trend voor dit jaar is dan ook dat keukendesign meer dan ooit uw persoonlijke uitstraling mag hebben. Uw keuken past zo helemaal bij de rest van uw huis – ook als u uw interieur wijzigt, zal door de persoonlijke uitstraling uw keuken ook bij de nieuwe inrichting passen. Want een echte design keuken is tijdloos.

Dus of u nu kiest voor een eigen ontwerp of voor een Italiaanse design keuken, uw nieuwe keuken zal zeker een meerwaarde aan uw huis geven. Wanneer u kiest voor een design keuken, doet u een uitstekende investering!