Keukenapparatuur afstemmen op je keukendesign

De inrichting van de woning is iets waar veel mensen heel wat tijd en energie in steken, en maar goed ook: de uitstraling van de woonst is immers een belangrijk element bij het creëren van gezelligheid, kwaliteit en comfort. De keuken is één van die ruimtes waar de sfeer en het design wordt teweeggebracht door de harmonie tussen verschillende elementen, en welbepaald de samenhang tussen het keukenapparatuur en de rest van de inrichting.

Keukenapparatuur neemt dan misschien niet zoveel plaats in beslag in de keuken, het is van belang dat je de juiste soort kiest om geen disharmonie te veroorzaken. Waar je best op let bij de keuze van keukenapparatuur om één mooi geheel te creëren, lees je hier.

Kleur, kleur en nog eens kleur

De kleurkeuze bij de inrichting van de keuken (denk daarbij aan de muren, kasten, de tafel, enzovoort), bepaalt grotendeels de atmosfeer. Het is dan ook belangrijk dat het keukenapparatuur dat je kiest daarmee resoneert. Hoewel het misschien het gemakkelijkst lijkt om gewoon alles in één kleur te kopen, kun je toch best gaan voor verschillende kleuren om wat meer sfeer en gezelligheid te creëren. Zorg er dan echter wel voor dat je kleuren uit hetzelfde kleurenpatroon kiest, zodat ze niet gaan botsen. Ook kan je bijvoorbeeld roestvrijstalen apparatuur zoals op XXLhoreca gebruiken, met hier en daar een opvallend element zoals een metaalkleurige magnetron of een RVS keukendeur.

De keuken als één geheel laten samensmelten met het keukenapparatuur

Modern ogende kleuren zoals zwart of wit worden steeds vaker gekozen in keukeninrichtingen, met als doel een uniforme, strakke en moderne sfeer te creëren. Het is dan ook aangeraden om hier bij de keuze van keukenapparatuur rekening mee te houden. Apparatuur in metaalkleur en zwart zijn tijdloos, verouderen niet en zijn de perfecte aanvulling voor een strakke en moderne keuken.

Kiezen voor zwart, metaalkleur of wit is trouwens ook een goede manier om snel de keuken met kwalitatief apparatuur te vullen. De meeste keukentoestellen zijn immers verkrijgbaar in sobere, maar moderne kleuren – zoals wit of zwart. In de keuken van vandaag wordt nauwelijks nog gekozen voor klassieke elementen, en hoewel hier en daar een houten snijplank of oude koffiezetmachine zeker een unieke toets kan geven, wordt de basis van de keuken best gevormd door moderne elementen.

Een klassieke keuken kan ook, met het juiste keukenapparatuur

Natuurlijk hoeft het niet allemaal supermodern te zijn, en veel mensen kiezen dan ook alsnog voor een klassiekere uitstraling in de keuken. Een klassieke keukeninrichting vraagt om keukenapparatuur dat aan die uitstraling bijdraagt. Zo is het een goed idee om te kiezen voor houten lepels, een niet al te moderne koffiezetmachine en bijvoorbeeld een robuuste inox oven met fornuis in een industriële afwerking. Kiezen voor dergelijk keukenapparatuur wil echter niet zeggen dat die van mindere kwaliteit hoeft te zijn: er zijn ontelbare keukenapparaten die een klassieke, landelijke atmosfeer kunnen creëren maar van topkwaliteit zijn, zodat in de keuken staan een plezier is en blijft.