Ben je een echte koffieliefhebber en breng jij veel tijd van de week door in je favoriete koffietentje? Dan is er een nieuwe trend die jou misschien wel heel erg aan spreekt, namelijk het creëren van je eigen koffiebar in je keuken. Je hoort het goed: je kunt precies jouw favoriete koffiebar namaken, maar dan in je eigen huis. Maar hoe doe je dat nu precies? Wij leggen het uit en geven ook meteen een aantal tips!

Koffiebar in eigen huis

Wanneer je een koffieliefhebber bent, is het maken van een koffiebar een hele leuke manier om nog meer te genieten van het drinken van koffie. Hetzelfde zou je kunnen doen met thee. Hoe je zo’n koffiebar maakt ligt een beetje aan de ruimte die je beschikbaar hebt in je huis. Wanneer je de geschikte ruimte hebt, zou je een kookeiland kunnen creëren. Dit hoeft niet heel ingewikkeld te zijn: een simpel kastje kan voldoen. Op dit kastje kun je het Koffie apparaat zetten, maar ook koekjes, suiker en andere benodigdheden die voor jou tot het perfecte kopje koffie leidt. Het is wel handig om die kastje hoog genoeg te maken, zodat je er makkelijk aan kan werken. Een kastje met open blokken geeft een leuke uitstraling, je kunt hier bijvoorbeeld kopjes of een leuke (koffie gerelateerde) poster in zetten.

Geen ruimte voor een kastje of het creëren van een kookeiland? Dan kun je ook een koffiebar creëren op de ruimte die je al hebt. Het aanrecht is de meest geschikte plek hiervoor! Grote kans dat je je koffie apparaat al op het aanrecht hebt staat, maar voor het echte koffiebar idee kun je het wat leuker aankleden door middel van koekjes, koffie en andere benodigdheden. Een leuk potje waar je koffiebonen of koffie cues in staan bijvoorbeeld. De mogelijkheden zijn eindeloos!

Uit het zicht

Wanneer je je koffie apparaat en andere benodigdheden voor het maken van het perfecte kopje koffie liever niet in het zicht hebt staan, kun je ook kiezen voor een verborgen koffiebar. Bijvoorbeeld door het apparaat en de benodigdheden zijn een kast te plaatsen welke je kunt afsluiten. Zo is het niet zichtbaar voor anderen. Wanneer je je koffie apparaat in een kast met deuren plaatst is het belangrijk dat de planken breed genoeg uit elkaar staan, anders gaat het niet passen. Het voordeel van het plaatsen van je spullen in een kast is dat er veel ruimte is voor al je koffie benodigdheden. Bonen, siroop, suiker.. Alle mogelijkheden om het perfecte koffie kopje te maken!

keuken koffie bar

De puntjes op de i

Het is ook leuk om je koffie kopjes op een leuke manier op te bergen. Bijvoorbeeld door deze op je aanrecht te plaatsen of in een kast te zetten, maar wat dacht je van het ophangen van de kopjes aan de muur? Wanneer je dit in de buurt van je koffiebar doet, zal dit een extra leuke uitstraling creëren. Ook in dit geval is het plaatsen van leuke, koffie gerelateerde posters een leuke toevoeging. Zo heb je echt binnen no time het idee van een koffiebar nagebootst!

Zoals al even genoemd, kun je natuurlijk ook een theebar creëren in huis. Dit werkt niet heel veel anders dan het maken van een koffiebar en het enige wat je nodig hebt is een waterkoker, theekopjes en natuurlijk heel veel lekkere thee. As simple as that!