Houten eetkamerbanken zijn weer volop in! Een leuke houten eetkamerbank heeft altijd iets gezelligs. Je zit namelijk niet apart op je eigen stoel, maar je schuift lekker dicht tegen elkaar aan. Als je voor een leuke eettafel bank hout kiest, stimuleer je het nauwe contact tussen je gezin, je vrienden of familie. In dit artikel lees je alles wat je moet weten over leuke houten eetkamerbanken!

Voordelen of nadelen?

Het grote voordeel van leuke houten eettafel banken is dat je ze makkelijk verplaatst. In de zomer kun je ze perfect in de tuin of op het terras plaatsen. Of je kunt je leuke houten eetkamerbank tegen de muur plaatsen als rekje of om leuke voorwerpen zoals kandelaars, schalen of kunstvoorwerpen op uit te stallen. Je kunt ze bijvoorbeeld ook inzetten als langwerpige salontafel. Een nadeel van een eetkamerbank is dat ze niet zo flexibel is als individuele stoelen. Je kunt dus nooit precies het aantal zitplaatsen aanpassen aan het aantal gasten die je te eten krijgt. Dit valt dan natuurlijk op te lossen door aan de ene kant van je tafel een leuke houten eettafel bank te plaatsen en aan de andere kant een rij stoelen.

Een leuke houten eettafel bank voor elke stijl

Hout wordt in elke stijl gebruikt, en daardoor vind je vast en zeker ook voor jouw woning een leuke houten eetkamerbank. Wij geven jou hieronder alvast graag een paar voorbeelden

als inspiratiebron.

leuke houten eettafel banken

 

Brix David
Dit is een heel leuke houten eettafel bank die bij vele stijlen hoort. Ze is enerzijds rustiek, maar straalt toch een moderne sfeer uit. Doordat ze geen armleuningen heeft, kun je in deze bank heel makkelijk plaatsnemen. Je kunt ze bijvoorbeeld ook in de hal of je leeshoekje plaatsen. Kleed ze aan met een paar mooie kussens en ze krijgt een stralende look!

leuke houten eetkamerbanken

Kare Design Steamboat
Dit is een pareltje van industriële vormgeving. Het is een duidelijk bewijs dat je voor een leuke eetkamerbank hout met metaal kunt combineren. Ze past perfect in een industrieel pand waar je ze combineert met andere recuperatie-materialen. De warme kleur van het hout vormt een mooi contrast met het donkere metaal.

leuke houten eettafel bank

Woods Ids
Deze bank is een van de meest eenvoudige en toch leuke houten eetkamerbanken. Ze is simpelweg gevormd uit een houten blad en metalen poten. Het hout vertoont mooie houtstructuren en heeft een speelse tekening. Dit bankje past zowel in een industrieel pand als in een landelijke woning. Ook in een moderne of vintage woning komt het goed tot zijn recht. Net omdat het zo eenvoudig is, is het makkelijk met andere meubelen en accessoires te combineren.

leuke houten eetkamerbank

LaForma Stick
Dit mooie bankje is een toonbeeld van minimalisme. Het naturel hout vormt een mooi contrast met de witte vlakken. Het is een perfect bankje voor een Scandinavische, futuristische of minimalistische woning. De laforma Stick is niet alleen in de eetkamer inzetbaar, hij is overal inzetbaar (hal, kinderkamer of zithoekje bijvoorbeeld) en hij past bij elke kleur.

Een grote keuze in leuke houten eettafel banken

Uiteraard zijn er nog talloze andere uitvoeringen van leuke houten eetkamerbanken. Je hebt keuze uit zeer eenvoudig zoals de ‘Woood Largo’ of zeer stoer zoals de ‘Lavis Hilt’ op wieltjes. Klassieke en landelijke toetsen vind je bijvoorbeeld in de ‘Kare Design Railway’ of de ‘Kare Design Puro’. Kies je voor recuperatiehout, dan ben je goed met de ‘Lavis Ary’. Zo kunnen we nog wel een tijdje doorgaan. Je hebt keuze tussen diverse soorten afwerking (donker of lichte look), materiaal (volledig in hout uitgevoerd of een combinatie van hout met metaal of stof) en verschillende afmetingen. Leuke houten eettafel banken zijn er in overvloed, zodat jij de perfecte bank vindt voor jouw interieur!

leuke eettafel bank hout

leuke eetkamerbank hout

kare design railway

Kare design puro

eetkamerbank van sloophout

Leuke houten eetkamerbanken; duurzaam, sterk en een warme uitstraling

Hout is een duurzaam materiaal. Het is sterk en gaat daarom zeer lang mee. Leuke houten eetkamerbanken verhogen de gezelligheid in de kamer. Ze nodigen uit om aan te schuiven en uren lang rond de tafel te kletsen. Als je toe bent aan nieuwe stoelen, is het zeker te overwegen om voor een leuke houten eetkamerbank te kiezen! Wedden dat je er heel wat complimentjes over krijgt?