De keuken is vaak het middelpunt van de woning. Een woonkeuken is veel meer dan alleen de plek om te koken. Het is de plek waar je samenkomt met familie en vrienden om gezellig te tafelen of een kopje koffie te drinken. Bekijk hier voorbeelden en tips voor jouw eigen woonkeuken!

Woonkeuken 1

Bron: https://nl.pinterest.com/pin/199284352237507826/

Waarom een woonkeuken?

Een woonkeuken is een verbinding tussen de keuken en de eettafel. Je creëert een gezellige ruimte waar wonen en koken samen komen. Kletsen met een vriend of vriendin terwijl jij in de keuken een lekkere sandwich bereidt. Of terwijl jij de avondmaaltijd bereidt, zijn je kinderen hard bezig met huiswerk. De keuken wordt de plek waar iedereen samenkomt, het centrale punt van de woning!

Gezelligheid in de keuken

Een woonkeuken is niet iets dat je zomaar creëert. Je woning moet natuurlijk wel beschikken over een ruimte met een open keuken en plek voor een eettafel. Het kan natuurlijk zo zijn dat je over wat minder ruimte beschikt. Dat is geen probleem, kijk of je een bar kunt plaatsen tegen je keuken of de muur. Een paar hoge barkrukken erbij en je hebt je eigen woonkeuken.

Ben je van plan binnenkort een nieuwe keuken aan te schaffen? Houdt dan in je design alvast rekening met het concept waarbij wonen en koken worden samengebracht.

Woonkeuken 2

Bron: https://nl.pinterest.com/pin/290834088420521097/

Overgoten met zonlicht

Met de aanbouw van een serre vergroot je jouw woonkeuken. Een serre is een grote constructie met veel glas en levert je een ruimte vol licht en sfeer op. De aanbouw van een serre is een grote verbouwing omdat de gevel vaak moet worden doorgebroken. Dit brengt risico’s met zich mee zoals het vervangen van steunbalken of vrijkomen van asbest. Laat je daarom adviseren door een specialist voor een advies op maat.

Woonkeuken 3

Bron: https://nl.pinterest.com/pin/75576099978184765/