Bij het kiezen van een keukenstijl kiezen veel mensen voor de klassieke look, omdat ze weten dat het tijdloos is en dat ze hun keuken na een paar jaar niet weer hoeven te vernieuwen. Het feit dat de stijl van een keuken klassiek is, betekent echter niet dat je alle moderne gemakken moet opgeven. Tegenwoordig zijn keukens niet langer alleen plekken om te koken; het zijn plekken geworden om te werken, te socializen, de kinderen te vermaken en meer. Met dit multifunctionele doel voor ogen, hebben we keukens nodig die moderne functionaliteit bieden, ongeacht de stijl. En dus komen we in deze blog met meer keuken inspiratie om met behulp van slimme ontwerpkennis en -technologie moderne elementen naadloos in een traditionele keuken te integreren en te genieten van het beste van twee werelden!

Keukenapparatuur

Omdat we de afgelopen jaren veel meer tijd thuis hebben doorgebracht, zijn velen van ons gaan genieten van het gebruik van onze keuken om te koken en eten voor ons gezin te bereiden. En het hebben van moderne keuken apparaten kan deze taken zoveel gemakkelijker maken. Er is een hele reeks hightech keukenapparatuur die je helpt de klusjes te minimaliseren en het plezier in uw keuken te vergroten. Hier zijn een paar must-haves:

Slimme koelkasten

Slimme koelkasten zijn niet langer alleen een plek om eten koel en vers te houden, ze kunnen de houdbaarheidsdatum controleren en je waarschuwen, de temperatuur per lade of compartiment aanpassen en je vanaf jouw smartphone in uw koelkast laten kijken.

Slimme ovens

De geavanceerde technologie achter slimme ovens maakt het koken van voedsel ongelooflijk efficiënt en gemakkelijk. De nieuwste slimme ovens kunnen het gewicht van een stuk vlees voelen, de temperatuur dienovereenkomstig aanpassen, tegelijkertijd op verschillende temperaturen koken en bieden touch screen deuren en ingebouwde camera’s waarmee je de voortgang van het gerecht kunt controleren zonder de ovendeur te openen.

Integreer dergelijke nieuwe apparaten achter ingebouwde kasten, zodat ze de klassieke stijl van de keuken niet onderbreken, maar er toch zijn om van alle moderne gemakken te voorzien. Er is tegenwoordig een ruim aanbod aan de nieuwste keukentoestellen die feilloos kunnen worden geïntegreerd in een klassiek keukenontwerp.

Werkbladen

Traditionele keukenwerkbladen stralen luxe uit. Vaak gemaakt van natuursteen, massief hout of kwarts, van sprankelend wit marmer tot rijk en donker graniet, vormen ze een prachtig element in elke keuken. Kies een modern oppervlak voor jouw werkblad en je zult veel voordelen ervaren zonder de keukenstijl te onderbreken. Kijk ook eens naar werkbladen die zijn vervaardigd met polymeerhars, waardoor ze ongelooflijk veerkrachtig zijn. Deze oppervlakken zijn niet alleen hitte-, vlek-, kras-, schimmel- en meeldauwbestendig, maar ze zijn ook niet-poreus. Ze bieden antimicrobiële bescherming gedurende de levensduur van het product.

Spatschermen

Spatwanden hebben niet alleen een praktische functie, maar zijn ook een opvallend designkenmerk; daarom is het erg belangrijk om ervoor te zorgen dat ze bij de keukenstijl passen. Moderne achterwanden bieden onderhoudsarm gemak en duurzaamheid om bestand te zijn tegen het dagelijkse gebruik van elke keuken.  Patroontegels in glas of steen zijn een typisch kenmerk van een traditionele keuken, waar kleuren en patronen kunnen worden gemixt om een ​​verbluffend totaalbeeld te creëren. Aan deze kwaliteit hoeft echter niet te worden ingeboet bij het gebruik van moderne technieken en materialen. Er zijn dan ook prachtige spatwanden in mozaïekstijl in een breed scala aan kleuren en patronen die elegant bij de klassieke keuken look passen.