Een keuken met nieuwe vloertegels

Ben je van plan bent om jouw woonkamer een opknapbeurt te geven? bijvoorbeeld door de aankoop van nieuwe meubels of het schilderen of behangen van de muren? Dan is het verstandig om ook meteen de vloertegels te vernieuwen. Zo kun je jouw tegelvloer een meer eigentijdse uitstraling geven. En verder pak je de woonkamer dan meteen grondig aan, zonder dat je later opnieuw aan het klussen moet slaan. Bij het vloertegels kopen houd je natuurlijk rekening me de allerlaatste trends op het gebied van vloertegels. Maar welke trends zijn dat precies? Waar doe je keukenvloer inspiratie op?  Hoe zorg je ervoor dat jouw woonkamer er helemaal eigentijds en vlot uitziet? In deze blog zetten we de vier belangrijkste vloertegeltrends voor jou op een rijtje!

Trend 1: grote keramische vloertegels

Een eerste trend die je zeker in het oog moet houden bij het vloertegels kopen, is de populariteit van grote keramische tegels met afmetingen van 80×80 tot 100×100. Wie goed kijkt naar de beschikbare ruimte kan de keuze maken voor de juiste afmetingen grote tegels voor op de vloer.

Trend 2: keramiek met subtiele details

Hot zijn tegenwoordig ook keramische tegels met fijnmazige details. Keramische tegels zijn populair, omdat ze steeds preciezer gemaakt kunnen worden met subtiele details in de steen verwerkt. Hierdoor lijken ze op natuursteen, of e hebben specifieke details die ervoor zorgen dat de steen eigentijds en modern overkomt.

Trend 3: gebruik veel speelse motieven

Kleine tegels met speelse motieven zijn ook helemaal in. Dit type tegels creëert een sfeervol, verrassend en levendig effect, waar je haast automatisch vrolijk van wordt. Deze stenen zijn vaak klein, hebben vrolijke motiefje of kleuren en zijn met name populair voor gebruik in kleien ruimten. Zoals de badkamer, het toilet of de keuken.

Trend 4: laat vloertegels met een marmerlook leggen

Wie kiest voor tegels met een marmerlook, maakt een goede keuze. Dit soort tegels is namelijk maar heel moeilijk van echte marmeren tegels te onderscheiden! Dat de tegels flink populair zijn, blijkt wel uit het feit dat je ze echt overal ziet: op internet, maar ook op beurzen, in bedrijven en in fysieke winkels en showrooms. Marmeren tegels geven ruimtes een luxueuze sfeer. Watt ook een mooi effect geeft, is het mixen van marmerlook tegels met bijvoorbeeld mozaïek of met grote witte wandtegels.

Trend 5: kies voor strakke betonlook tegels

Betonlook tegels, ook wel cementtegels genoemd, mogen in het rijtje populaire trend evenmin ontbreken. Deze tegels hebben schitterende tinten grijs en geven ruimtes een industriële look. Dit type tegels past in alle soorten interieurs en ruimtes. Ideale tegels dus!