Het moment is aangebroken om jouw keuken aan te pakken. Je kunt als eerste de raambekleding aanpakken, maar wat zijn eigenlijk de mogelijkheden?

Rolgordijnen

Een rolgordijn is een zeer geschikt gordijn wat je in de keuken kunt plaatsen. Deze gordijnen zijn in een strakke vorm gemaakt en passen in een modern interieur. Je kunt daarbij vaak kiezen voor een lichtdoorlatende of verduisterende variant. Daarbij zit je niet vast aan een kleur, je kunt ook kiezen uit diverse patronen als je daar meer van houdt. Zo heb je een uniek rolgordijn wat je aan iedereen kunt tonen. Omdat de stof en structuur redelijk glad is, is het onderhoud simpel en zal er niet heel snel stof op blijven zitten. Ook vlekken heb je makkelijk verwijderd.

Vouwgordijn

Ook hier vinden we een een mooi gordijn in een stijlvolle uitvoering. Deze gordijnen zijn zeer geschikt wanneer je een landelijke stijl hebt in je huis en deze graag ook terugziet in je gordijnen. Het geeft een romantische toevoeging aan het geheel. De stof zal, zoals de naam het al verraadt, opvouwen wanneer je deze met de koorden ophaalt. Om de stof schoon te maken kan je de stof makkelijk loshalen.

Plisségordijn

Nog een andere stijlvol gordijn is een plisségordijn. Ook deze stof vouwt op als je het ophaalt, echter is het patroon erg fijn en zie je overige koorden ook niet. Hierdoor heb je een erg mooi rolgordijn dat ook zeer goed bij een landelijke stijl past. Omdat de stof dunner is en lichtdoorlatend kan je het licht gedoseerd binnen laten om zo een mooie zachte sfeer te maken. Deze stof is vaak vochtbestendig, dus zeker geschikt voor de keuken.

Wat past het beste bij mijn keuken?

Je huis heeft een eigen stijl, zorg dat je deze stijl ook verwerkt in de keuken. Als je graag een landelijke sfeer wilt maken, dan zit je met de vouwbare gordijnen al erg goed. Wees er wel zeker van dat ze vochtbestendig zijn, de keuken is natuurlijk een vochtige plaats. Rolgordijnen zijn praktisch en stijlvol die je makkelijk kunt plaatsen en onderhouden. Vooral in een moderne keuken met een strakke kleur zal het prachtig staan. Als je niet helemaal zeker bent van je keuze, laat je dan adviseren door een expert in rolgordijnen om de beste variant te vinden die bij je past.