Een spatwand boven het aanrecht betegelen is een van de gemakkelijkste manieren om een oude, versleten keuken met een beperkt budget te gaan upgraden. Het betegelen van je keukenmuur is een vakbekwame taak, maar we zijn er om je te helpen hetzelfde resultaat te verkrijgen als bij het inhuren van een professional.

Dit is wat je nodig hebt:

Niets heeft meer stijl dan mooie mozaïektegels in de keuken. In een vorig artikel hadden we het al over de verschillende opties bij het kiezen voor een spatwand voor in de keuken, maar hieronder geven we je de verschillende stappen die je moet volgen bij het betegelen van de spatwand boven het aangerecht.

Stap 1

Als je eenmaal de juiste tegels voor je keuken hebt uitgekozen, de muur effen is gemaakt en er geen gaten meer inzitten, begin dan eerst met de hele tegels voordat je de randen gaat doen. Schep wat tegellijm op met de troffel en druk deze op de muur. Begin in de linker onderhoek en ga hierna verder naar rechts en naar boven. Gebruik een waterpas om ervoor te zorgen dat de tegels perfect horizontaal zitten.

Stap 2

Plaats tegelafstandhouders in de hoeken tussen de tegels naargelang de afstand die je persoonlijke voorkeur dragen. Voeg een tweede tegel toe boven de eerste tegel, en ook rechts daarvan. Ga op deze manier verder met het plaatsen van alle tegels totdat het hele oppervlak is ingenomen. Meet hoeveel afstand nog overblijft op de randen en gebruik de tegelsnijder om de overgebleven tegels op maat te snijden. Plaats de op maat gesneden tegels op dezelfde manier als de hele tegels tegen de muur.

Stap 3

tegels snijden

Laat de tegels drogen zoals aangegeven op de tegellijminstructies. Eens de tegels op hun plaats zijn bevestigd en de lijm is opgedroogd, is het tijd om het voegsel aan te brengen. Verwijder natuurlijk eerst de uitstekende tegelafstandhouders als je dat nog niet hebt gedaan.

Begin opnieuw in de linkerbenedenhoek en druk met een troffel of voegkam een kleine hoeveelheid voegmiddel op het oppervlak van de tegels. Gebruik een plamuurmes om het voegsel in de voegen tussen de tegels te krijgen. Ga door totdat je alle ruimtes heeft opgevuld.

Direct nadat je klaar bent met het aanbrengen van het voegsel kun je de tegels met een vochtige doek schoonmaken om overtollig voegsel te verwijderen. Laat het voegsel drogen en je keuken heeft nu een mooie spatwand boven het aanrecht.