Keukenfrontjes kun je zo vervangen door andere frontjes en daarmee creëer je direct een heel andere uitstraling van jouw keuken. Je kunt de keuken dan ook precies zo aanpassen dat deze bij de rest van de inrichting past. Kies voor bijpassende handgrepen of greeploze keukenkast frontjes. Of je nu een landelijke of strakke uitstraling wilt, je verandert je keuken door het vervangen van de keukenfrontjes in een handomdraai. Omdat elke keuken anders is kun je de keukenfrontjes op maat laten maken. In de meeste gevallen zijn de keukenfronten van MDF. De keukenfrontjes kunnen worden gespoten in elke gewenste kleur. Je kunt voor de afwerking kiezen uit verschillende toplagen; kunststof, lak, eiken, massief eiken of Fenix Arpa.

Keukenfrontjes van kunststof of lak toplaag

De keukenfrontjes kunnen worden afgewerkt met een kunststof toplaag die in wel 120 kleuren gemaakt kan worden. De voordelen van een kunststof toplaag zijn dat de laag goed beschermd is tegen krassen, stoten, vocht en schoonmaakmiddelen. Een nadeel is dat de kunststof keukenfrontjes alleen vlak te verkrijgen zijn. De keukenfronten kunnen ook voorzien worden van een lak toplaag verkrijgbaar in wel 5000 kleuren en 120 modellen. De lak fronten zijn iets meer krasgevoelig maar ook prima bestand tegen vocht en schoonmaakmiddelen.

Een toplaag van eikenfineer, eiken of Fenix Apra

De keukenfronten met een eiken toplaag worden voorzien van een dun laagje echt eikenfineer met een uitstraling van echt eiken. Je kunt de keukenfronten ook laten maken van echt eiken en laten afwerken door middel van twee componenten olie. Wil je geen olie dan kun je de eiken fronten ook laten spuiten in wel 40 verschillende houtkleuren. De eiken fronten zijn prima bestand tegen vocht en schoonmaakmiddelen. Natuurlijk zijn eiken fineer keukenfronten wel een stuk goedkoper dan massief eiken fronten. Fenix Apra, een materiaal dat uit Italië komt, geeft de keuken een echt matte uitstraling en is vlak én greeploos leverbaar in 7 kleuren. Je kunt krassen in het oppervlak herstellen door deze warm te wrijven.

Vervang voor een totaal andere uitstraling van je keuken het keukenblad

Wanneer je een totaal andere keuken wilt creëren, dan kun je naast het vervangen van de keukenfrontjes ook het keukenblad vervangen. Het vervangen van het keukenblad ofwel aanrechtblad geeft jouw keuken een totaal andere uitstraling. Omdat een keukenblad precies op maat moet zijn gemaakt om lekkages, kieren of niet passende kranen te voorkomen, kun je een keukenblad het beste laten inmeten door een expert. Je kunt ervoor kiezen om het oude keukenblad te vervangen door een keukenblad van duurzame materialen zoals:

Graniet: verkrijgbaar in elke maat. Kan onder andere worden afgewerkt door middel van polijsten. Ook leatherlook is mogelijk. Granieten keukenbladen zijn hard en duurzaam.

Composiet: slijtvast en verkrijgbaar in veel verschillende kleuren.

Keramiek: glad, makkelijk schoon te maken en bijna onverwoestbaar.

Multiplex: is oersterk en wordt afgewerkt met een dunne laag folie. Multiplex is de meest betaalbare optie.