Wanneer je graag wilt dat de keuken klasse en gezelligheid uitstraalt, doe je er goed aan om een mooie koffiemachine toe te voegen aan de keuken. Er zijn diverse manieren van koffiezetten mogelijk. Zo kun je op een moderne manier koffiezetten met een mooie espressomachine, voorzien van de nieuwste snufjes. Of kies voor een nostalgische manier van koffiezetten door gebruik te maken van een French press. Wanneer je een echte koffieliefhebber bent, kun je er zelfs voor kiezen om beide manieren van koffiezetten toe te voegen aan jouw leven. Zo kun je tijdens de drukke werkweek gebruik maken van een moderne koffiemachine voor een snelle, maar toch heerlijke bak verse koffie. En in het weekend, wanneer je meer tijd ter beschikking hebt, kun je gebruik maken van nostalgisch apparaat voor een perfecte slow koffie. Het ligt er maar net aan hoeveel tijd je hebt om koffie te zetten en welke vorm van koffiezetten je het lekkerste vindt.

Het gebruik van een espressoapparaat

Verschillende merken hebben espressomachines op de markt gebracht, de één nog luxueuzer dan de ander. Zo zijn er espressomachines waar één kopje onder past, maar ook waar twee kopjes tegelijk onder passen. Ook zijn veel machines in het bezit van verschillende functies. Hierdoor is het bij veel machines mogelijk om naast een espresso een heerlijke cappuccino te kunnen maken. Door te kiezen voor verse koffiebonen in de gewenste variant, heb je in een handomdraai een verse kop koffie. De koffiebonen van Lavazza zijn een voorbeeld van bonen met een krachtige en aromatische smaak. De Lavazza koffie die gemaakt wordt met deze bonen is een heerlijke koffie die gebruikt kan worden voor diverse espressomachines. Nog een voordeel van sommige machines, is dat ze erop zijn ingesteld dat ze na een aantal minuten uitvallen als ze niet meer worden gebruikt. Je hoeft dan nooit bang te zijn dat het espressoapparaat de hele dag aanstaat omdat je het apparaat bent vergeten uit te zetten.

De nostalgie van een French press

Een French press wordt ook wel melior, cafetière à piston of plunger coffee genoemd. Het is een kan in een cilindervorm met een zuiger die het koffiepoeder en warme water aandrukt. Het enige wat je hoeft te doen, is het toevoegen van een lepeltje koffie en warm, niet kokend water. Vervolgens is het de bedoeling dat de zuiger omlaag gedrukt wordt, waardoor de koffiepoeder door het water opgenomen wordt. Deze nostalgische manier van koffiezetten creëert zeker een vorm van gezelligheid in de keuken. De French press verwerkt handmatig verschillende soorten koffiepoeder, waaronder de koffiepoeder van Lavazza koffie.

Ouderwets koffiezetten met een percolator

Ouderwets koffiezetten met een pruttelpotje is weer helemaal hip! De koffie die op deze manier gezet wordt, komt uit de jaren 50 en wordt ook wel slow coffee genoemd. Je zet deze koffie door het waterreservoir te vullen met water en deze vervolgens te plaatsen op een warmtebron. Wanneer het water bijna begint te koken, wordt het water door buisjes in het kannetje naar boven gedrukt. Hierdoor komt het water langs de koffie en wordt het aroma van de koffie door het water meegenomen. Let er wel op dat niet elke koffie geschikt is voor een percolator, er moet altijd middelgrof gemalen koffie gebruikt worden. Wanneer je hier rekening mee houdt en genoeg geduld hebt, kun je vervolgens intens genieten van een heerlijke, verse koffie.