Ben jij op zoek naar een nieuw bankstel? Dit kan best een uitdaging zijn. Wanneer je investeert in een mooie nieuwe bank hoop je hier natuurlijk nog jarenlang plezier van te hebben. Het vinden van een kwalitatief goed bankstel die voldoet aan al jouw wensen en eisen, die daarnaast ook binnen het budget past en natuurlijk jaren mee kan is nog niet zo makkelijk. In deze blog geven we je 4 tips voor het aanschaffen van een nieuw bankstel, om je alvast op weg te helpen. Lees snel verder!

  1. Zitcomfort

Onze eerste tip is het zitcomfort van het bankstel. Dit is natuurlijk een erg belangrijk onderdeel. Wanneer je je zoektocht naar een nieuw bankstel start is het belangrijk om te bepalen waarvoor je deze wilt gebruiken. Ben je op zoek naar een bank waarop je lekker kunt relaxen? Wil je een fijne bank waar je op kunt liggen? Of wil je juist een actievere zitbank? Voor deze wensen zijn er verschillende modellen van de bank. Denk aan een diepe bank, een hoekbank of een zitbank. Probeer de verschillende modellen uit en kies er een die het beste bij jullie wensen past!

  1. Diverse modellen

Naast het comfort is ook de maat van de bank belangrijk. Hoeveel ruimte hebben jullie in huis? Of je kiest voor de 2zits-, 3zits-, 4zits- of 5zitsbank hangt af van deze ruimte. Heb je namelijk veel ruimte in huis, dan kun je natuurlijk kiezen voor een extra grote bank. Naast de ruimte in huis is het ook verstandig om rekening te houden met hoeveel mensen je ongeveer kwijt wilt in de woonkamer. Ben jij op zoek naar een nieuw bankstel voor een woning waar je alleen woont? Dan kies je waarschijnlijk voor een andere bank dan wanneer je samen met je gezin woont. 

  1. Stofkeuze

Heb jij kinderen of huisdieren in huis? Dan is de kans op vlekken op je nieuwe bankstel groter. Houdt hier dus ook rekening mee tijdens je zoektocht naar een nieuwe bankstel. Kies bijvoorbeeld voor een bankstel met afneembare hoes. Wanneer je kiest voor een bankstel met leren bekleding maken vlekken ook minder kans. 

  1. Kleurkeuze

Naast de stofkeuze is er natuurlijk ook nog de kleurkeuze. Kies een kleur bank die je mooi vindt maar denk er wel aan dat de bank een hele tijd mee moet gaan. Wanneer je kiest voor een bank in een neutralere kleur is de kans minder groot dat je deze snel zat bent dan wanneer je kiest voor een wilde print. Hiernaast is het ook belangrijk dat de bank past tussen de rest van je interieur. 

Nieuw bankstel kopen

Je hebt dus genoeg om over na te denken bij een nieuw bankstel kopen. Ben jij benieuwd waar je deze zoektocht moet starten? Bij de verkooppunten van UrbanSofa weet je zeker dat het op alle fronten goed zit. Een groot assortiment, veel kleuren, snelle levering en scherp geprijsd. Doordat UrbanSofa gebruik maakt van een unieke meubelformule, waarbij het bankstel direct vanuit de fabriek bij je thuis wordt geleverd, voorkom je extra kosten. Neem vooral een kijkje en laat je verder inspireren of informeren door het personeel!