De eetkamer is één van de belangrijkste ruimtes in de woning. Tegenwoordig wordt deze ruimte immers niet alleen maar gebruikt om te eten – hij maakt een essentieel deel uit van de woning als comfortabel en leefbaar geheel!

De inrichting van de eetruimte is een leuke bezigheid waarbij heel wat factoren komen kijken, en de stoelen zijn er daar één van. De stoelen die je kiest spelen grote rol bij de algemene uitstraling van de ruimte.

Welke stoelen moet je nu kiezen voor welke stijl? Een vraag die je ongetwijfeld graag beantwoord ziet als je het beste uit je eetkamer wil halen!

De beste stijl stoelen kiezen voor je eetkamer

Op basis van de volgende factoren is het eenvoudiger om de juiste stoelen te kiezen. Vaak wordt het belang van de juiste stoelen bij het creëren van een bepaalde look en feel van een ruimte onderschat. De stoelen maken juist een erg belangrijk deel uit van de inrichting, de juiste keuze is in dit geval ook essentieel.

  1. Het model van de stoelen

Het is vooral belangrijk om een juist model te kiezen. Als de eetkamer bijvoorbeeld erg strak en modern is, dan is het misschien niet meteen een goed idee om te kiezen voor sierlijke, elegante stoelen met houtmotief. Een beetje contrast mag wel om het interessant te houden, maar mag ook weer niet tegen de rest gaan afsteken.

Ga dus voor stoelen die zowat dezelfde ‘feel’ hebben; stoelen met veel glooiingen en een ronde afwerking in een traditioneel of landelijk interieur, of hoekige modellen met strakke lijnen in een moderne, sobere inrichting.

  1. De juiste kleuren kiezen

Een ander niet onbelangrijk aspect bij het kiezen van de juiste stoelen voor in de eetkamer, is de kleur. Vaak kiest men tegenwoordig voor erg opvallende kleuren, die heel wat contrast creëren in de woning. Dit is natuurlijk een mogelijkheid, zolang het niet té opvallend wordt en de rust en gezelligheid van de ruimte er niet onder lijdt.

In een eetruimte waar veel warme kleuren aanwezig zijn, kies je het beste voor gelijkwaardige tinten. Natuurlijk kan je er hier en daar wel eens een opvallende stoel bijzetten, zolang de algemene sfeer in de eetkamer niet wordt gebroken. Traditionele stijlen gaan beter met stoelen in een warme kleur, zoals beige of diepbruin, terwijl je in een moderne inrichting dan weer beter kiest voor basiskleuren zoals zwart of wit, afhankelijk van de rest van het interieur.

  1. De afwerking van de stoelen

Ten slotte, en dit is een factor die vaak onderschat wordt, is het belangrijk aandacht te besteden aan de afwerking van de stoelen. In een klassieke of landelijke stijl is het heel goed mogelijk om te kiezen voor modellen die met versieringen en houtmotieven zijn afgewerkt, omdat deze de reeds aanwezige look van de inrichting nog meer versterken.

Gaat het echter om een moderne of industriële inrichting, dan vermijd je ornamenten en gedetailleerde designs het beste zoveel mogelijk. Deze komen immers al snel in contrast te staan met de eenvoudig en soberheid van de eetkamer – en dat is natuurlijk niet de bedoeling!

De juiste stoelen kiezen – de moeite waard!

Het is duidelijk dat stoelen een grote rol spelen bij de look en feel in de eetkamer, en het is dan ook de moeite waard op zoek te gaan naar de perfecte exemplaren. Websites zoals Goossenswonen.nl maken die zoektocht eenvoudiger, dankzij een uitgebreid aanbod!