Ronde eetkamertafels zijn terug van weggeweest. Ze staan niet alleen leuk in je interieur, maar maken dineren bovendien nóg gezelliger! Twijfel jij nog over de ronde tafel? Lees gauw verder om te ontdekken welke voordelen deze heeft…

Gezellige gesprekken

Waarom zijn ronde eettafels nu eigenlijk zo gezellig voor diners? Om de simpele reden dat iedereen gecentreerd zit rond het middelpunt van de tafel: de lichaamstaal van jou en je gasten is naar elkaar toe gericht voor een samenhorig gevoel. Gesprekken voeren gaat bovendien gemakkelijker wanneer je schuin naast elkaar zit!

Zelfbediening

Ook handig: met een ronde eettafel kan iedereen bij de schalen, bakjes en waterkaraf in het midden. Dit heeft een praktisch nut, maar geeft de maaltijd ook een nonchalant en daarmee ongedwongen karakter. Goed voor de sfeer! Gek op gezelschapspelletjes? Die zijn een stuk leuker met een ronde dan een rechthoekige tafel.

Praktisch: voor- en nadelen

Ronde eetkamertafels hebben niet alleen voordelen. In tegenstelling tot een rechthoekige of vierkante tafel kun je hier namelijk geen extra tafel tegenaan schuiven voor een groot en strak geheel met kerst. Ook kun je de ronde eettafel niet tegen de muur zetten, zodat deze zich minder leent voor krappe eetkamers. Máár… aan een ronde tafel creëer je gemakkelijk een paar extra zitplaatsen, terwijl je met weinig mensen aan tafel nét zo gezellig eet.

Blikvanger

Voor je interieur doet een ronde eettafel heel veel. Het is al gauw het middelpunt van de woon- of eetkamer, die je nog eens kunt benadrukken met een grote vaas bloemen in het midden! Ronde eetkamertafels bestaan in alle stijlen en kleuren: kies voor een opvallend model van teakhout voor een echt pronkstuk in huis, of ga juist voor slank en subtiel en laat de eetkamerstoelen de aandacht krijgen.

Weg met die rommel!

Krijg je ook zo de kriebels van die eeuwige stapel post en papieren op de eettafel? Neem dan een rond model tafel! Je zult zien dat deze veel gemakkelijker netjes te houden is. Omdat de ronde eetkamertafel een meer centrale plek in de woonkamer inneemt. Maar ook omdat de muurzijde van een rechthoekige eettafel zich véél te goed leent voor dat stapeltje post waar je nog even geen zin in hebt…