Jaloezieën zijn een populair begrip in vele huishoudens, kijk je even goed rond dan zie je al weer enkele designs voorbij komen. Natuurlijk wil jij ook graag een mooie, stoere nieuwe jaloezie om de keuken op te laten leven. Maar welk type past nou eigenlijk daar?

Kies een design wat bij je past

Als je een bepaalde stijl in huis hebt, is het natuurlijk een goed idee om deze stijl door te voeren in de keuken en dus ook de raambekleding. Hou daarbij wel rekening van de diverse eigenschappen die je bij jaloezieën terugvindt, niet elk model is even geschikt namelijk voor de keuken. Bij een landelijke keuken wil je bijvoorbeeld stoere, houten jaloezieën. Leef je in een vooral moderne omgeving, dan kan juist aluminium de finishing touch geven van jouw keuken.

Welke soorten jaloezieën heb je?

Er zijn diverse types beschikbaar met elk hun eigen voor- en nadelen. Dit kan dus ook van effect zijn bij het onderhoud en de duurzaamheid. Je kunt meestal kiezen uit:

Aluminium
Deze jaloezieën hebben een echt modern uiterlijk en je hebt de mogelijkheid om te kiezen uit diverse kleuren, zo kan je altijd wat vinden wat in jouw keuken past. Het grote voordeel van dit materiaal is dat het erg goed bestand is tegen vuil, vocht en vet. Het onderhoud is dan ook makkelijk met een simpele doek.

Hout
Houten jaloezieën hebben een echt karakter en wanneer je ze plaatst in je keuken zullen ze goed opvallen. Het oogt robuust en degelijk en als je van houten elementen houdt, dan is het echt een goede toevoeging. Het nadeel is wel dat het materiaal minder goed bestendig is tegen vocht. Het onderhoud is makkelijk bij te houden, je verwijdert de moeilijkere vlekken met een licht schoonmaakmiddel.

Roljaloezieën
Wanneer je een makkelijke oplossing wilt voor de keuken dan is een roljaloezie wellicht wat voor jou. Je kunt makkelijk licht door laten door met de koorden ze op te halen of te laten vallen. Je hebt ook genoeg keuze uit diverse kleuren en type stof om jouw voorkeur tegemoet te komen.

Welke keuze kan je het beste maken?

Of je nu voor aluminium of houten jaloezieën gaat, de jaloezieën zullen sowieso een goede uitstraling geven aan de keuken. kies daarbij het materiaal wat jij er het beste erbij vindt passen. Als je het niet zeker weet, laat je dan adviseren door een interieur expert. Neem ook een kijkje bij het assortiment van Topjaloezieën.nl om ideeën op te doen.