Een bakkerij beginnen stelt je in staat om je culinaire creativiteit te uiten en tegelijkertijd een unieke markt te bedienen. Bovendien kunnen mensen met een niet-culinaire achtergrond er gemakkelijk in stappen door een thuisbakkerij te openen. Het openen van een bakkerij brengt veel unieke uitdagingen met zich mee die verschillen van andere soorten bedrijven. Zo moet je denken aan de winkelinrichting voor bakkerij, maar ook aan financiën en vergunningen. In deze blog nemen we je mee door het proces van het openen van een bakkerij, van het schrijven van een businessplan en het verkrijgen van financiering tot het aanvragen van vergunningen en het kiezen van de juiste apparatuur voor de nieuwe bakkerij.

Schrijf een businessplan

De eerste stap bij het openen van een bakkerij zou het schrijven van een ondernemingsplan moeten zijn. Het bedrijfsplan is een integraal onderdeel van het starten van een nieuw bedrijf, omdat het aangeeft welk type bedrijf je wilt openen, hoe het zal worden gestructureerd, wat voor soort producten je gaat verkopen, marketingstrategieën en financiële projecties. 

Verkrijgen van  leningen en startkapitaal

Bij het starten van een bakkerij zijn er veel kosten waarmee je rekening moet houden, zoals het huren van een commerciële ruimte, het afsluiten van een verzekering, het uitrusten van de ruimte met apparatuur, het inhuren en opleiden van personeel, het bevoorraden van de keuken en het betalen van nutsvoorzieningen. Als gevolg hiervan moet je een aanzienlijk bedrag beschikbaar hebben om deze kosten te dekken. Bovendien kan het na opening enkele maanden duren voordat de bakkerij winstgevend is, dus zul je enkele maanden na de opening geld nodig hebben om de kosten te dekken. Er zijn drie veelvoorkomende manieren waarop bedrijfseigenaren financiering krijgen: commerciële leningen, zakelijke kredietlijnen en leningen voor kleine bedrijven.

Een commerciële ruimte huren

Zodra de financiering is geregeld, kun je op zoek gaan naar een commerciële ruimte voor de bakkerij. Het type commerciële ruimte dat je nodig hebt, hangt af van het type bakkerij dat je gaat openen. Retailbakkerijen zullen op zoek gaan naar een ruimte op een centrale locatie dicht bij hun doelgroep die eventueel ook een ruimte heeft voor tafels en stoelen waar mensen iets kunnen eten en drinken. Zaken waar je rekening mee moet houden bij het zoeken naar een commerciële ruimte:

– Demografie

– Toegankelijkheid

– Nabijheid van leveranciers

– Grootte en ruimtevereisten

– Gezondheidsvoorschriften en bestemmingsplannen

Zodra u een geschikte locatie voor je bedrijf hebt gevonden, kun je een advocaat inhuren om een ​​huurovereenkomst op te stellen en te onderhandelen met de verhuurder. Om jezelf te beschermen tegen mogelijke problemen bij het onderhandelen over een huurovereenkomst, moet je de duur van de huurovereenkomst specificeren, wie zal betalen voor eventuele renovaties en alle nutsvoorzieningen die gedekt zijn.

Vergunningen en licenties

De voedselindustrie is zwaar gereguleerd en er zijn vergunningen die je moet verkrijgen voordat je de bakkerij opent. De soorten vergunningen die je nodig hebt, zijn afhankelijk van de locatie en het type bakkerij, dus controleer de lokale wet- en regelgeving om te zien of er specifieke wetten van toepassing zijn op jouw nieuwe bedrijf.

Een lay-out maken

Nadat je een locatie voor je nieuwe bakkerij hebt gevonden, kun je beginnen met het plannen van de apparatuur die je nodig hebt en hoe je je keuken gaat organiseren. Als de bakkerij een winkel heeft, moet je daar bovendien een plattegrond voor ontwerpen. Er zijn veel verschillende manieren waarop je jouw keuken en apparatuur kunt organiseren. Maar er zijn vier onderdelen die elke bakkerij keuken zal hebben en waar je aan moet denken: schoonmaken, opslag, voedselbereiding en maaltijden koken, en je wilt je keuken zo organiseren dat deze vier secties samenvloeien.