Je bent op zoek naar nieuwe raambekleding en je bekijkt de mogelijkheden die er zijn. Stijlen, materialen, kleuren, voor ieder vertrek in huis moet je weer dezelfde lijst aan opties doorlopen. Er is echter één keuze die snel gemaakt is en dat is de keuze voor elektrische raambekleding. Wat zijn hier eigenlijk de voordelen van? Laten we met een lijstje van vijf voordelen beginnen.

1. Gemak dient de mens

Het zal voor de meeste mensen geen grote inspanning zijn om de gordijnen in de ochtend te openen en in de avond weer te sluiten. Als je een lichamelijke beperking hebt of in een andere precaire situatie zit dan kan ook deze taak lastig of zelfs onmogelijk zijn. Zelfs als je een atletisch lichaam hebt en zonder moeite door je woning zoeft, ook dan is elektrische raambekleding een verademing. Je zit lekker op de bank en je sluit de gordijnen met een afstandsbediening. Je hebt vieze handen in de keuken en je gebruikt een smart speaker om de gordijnen te openen. Daar komt nog bij dat je vaker dan in de ochtend en avond de raamdecoratie even kunt openen of sluiten. Ervaar het gemak van elektrische raambekleding.

2. Koppelen met andere raambekleding

In de huiskamer kies je voor elektrische vouwgordijnen terwijl je op de slaapkamer jaloezieën hebt hangen. Je kunt alle raamdecoratie door de gehele woning koppelen aan dezelfde TaHoma Switch. Dit is het ‘brein’ van je woning die je kunt bedienen via een centrale app. Koppel ieder gordijn aan het systeem en bedien jouw woning vanuit iedere locatie. Zelfs buiten je woning is dit mogelijk omdat je draadloos contact kunt leggen met jouw centrale systeem.

3. Verdere uitbreidingsmogelijkheden

Je wilt uiteraard niet de hele dag bezig zijn met de gordijnen instellen. Je kunt dan sensoren koppelen zoals een lichtsensor. Dit biedt verkoeling in de zomer, de gordijnen sluiten namelijk automatisch op het moment dat de zon fel schijnt. Met een timer stel je de woning zo in dat de raamdecoratie vanzelf sluit bij zonsondergang, of opent in de ochtend.

4. Meer mogelijkheden met de inrichting

Een ander voordeel waar je in eerste instantie wellicht niet stil bij zal staan is de manier waarop je de woning kunt inrichten. Zou je graag een bank voor het raam plaatsen maar heb je geen zin om over de bank te klimmen om de gordijnen open te schuiven? Hangen die touwtjes op een plek waar je eigenlijk een lamp wilt plaatsen? Met elektrische raambekleding heb je meer flexibiliteit bij het inrichten van de ruimte. Zo kun je voortaan iedere kamer optimaal inrichten zonder rekening te houden met gordijnen schuiven of aan koordjes trekken.

5. Ruime keuze

Als je kijkt naar de volledige Somfy collectie dan zul je ontdekken dat er eigenlijk voor iedere situatie een passende oplossing is. En letterlijk passend want deze raamdecoratie wordt op maat voor je gemaakt. In plaats van gordijnen met standaard maten die iets te krap of te ruim zijn sluiten ze perfect aan op het venster. Dit is met name bij verduisterende materialen een voordeel. Bij een elektrisch systeem zonder koordjes heb je ook geen last van gaatjes waar een koord doorheen loopt, het vormt daarmee een strak geheel.