Steeds meer woningeigenaren die hun plannen hebben om hun keuken verbouwen te gaan, kiezen voor het ontwerpen van een gezellige woonkeuken. Een woonkeuken is een keuken waar niet alleen gekookt wordt, maar ook geluncht en gedronken kan worden. De keuken gezellig inrichten zodat er in de keukenruimte ook gelegenheid is voor ontspanning is een fenomeen dat echt in opkomst is. Maar een keuken ontwerpen zodat deze ruimte een echte woonkeuken wordt: hoe doe je dat precies? In dit artikel lees je hoe je een woonkeuken in drie stappen kunt ontwerpen en bouwen.

1. Plaats een comfortabele aanbouwkeuken voor extra ruimte

Een goed begin van een een woonkeuken in drie stappen is een aanbouw keuken ofwel een bijkeuken of serre plaatsen. Hierbij wordt de woning uitgebreid met een extra ruimte, die gebruikt kan worden om de keuken groter te maken. Natuurlijk ga je eerst een nieuwe keuken ontwerpen als je een bijkeuken platst. De keuken indeling wordt immers anders. De extra ruimte van de aanbouw keuken kan benut worden om bijvoorbeeld een gezellig barretje met barkrukken in te bouwen, voorzien van een tweede koelkast. Op die manier kan de extra ruimte benut worden als woonkeuken. Plaats er een extra koelkast of wijnkast bij en jouw keuken indeling zorgt voor de nodige extra gezelligheid. Er zijn ook mensen die de aanbouw keuken benutten om hier een wasmachine neer te zetten of een ruime voorraadkast.

2. Zorg voor een wooneiland

Wie de keuken gezellig inrichten wil, kan de keuken verbouwen door centraal in de keuken een kookeiland te plaatsen. Een kookeiland is een centraal keukenblok met daaronder lades en koelruimten, die van d keuken meteen een soort gezellige leefruimte maakt. Zeker als je er een paar stijlvolle keukenstoelen of barkrukken omheen plaatst. Tijdens het koken kun je dan met jouw partner, vrienden of familie een lekker drankje drinken. En kook je niet? Dan leg je een afdekplaat over het kookblad heen en creëer je met een eenvoudige kwinkslag een gezellige minibar. Je ziet het: de keuken gezellig inrichten hoeft echt niet zo ingewikkeld te zijn!

3. De inrichting: warme kleuren, houtelementen en decoraties

De laatste (mogelijke) stap van een een woonkeuken in drie stappen inrichten, is door te kiezen voor warme en natuurlijke kleuren als lichtblauw, groen, lichtbruin of roze. Door deze kleuren te combineren met houtelementen, enkele planten en leuke decoraties aan de muur en op de boordjes maak je jouw woonkeuken helemaal tot in detail af. Qua houtelementen kun je denken aan een leuk houten tafeltje of houten letters aan de muur met een gave tekst als ‘Be Happy’ of ‘Relax’. De aanvullende decoraties die je kiest zijn natuurlijk helemaal afhankelijk van je eigen smaak. Denk aan een nostalgisch schilderijtje, foto’s van je geliefden of een gave vintage klok. Laat je fantasie gewoon lekker de vrije loop en wees zo creatief als je maar wilt! En geniet lekker van de keuken verbouwen tot woonkeuken. En natuurlijk nog veel meer van het resultaat: een persoonlijke en unieke, warme keuken indeling waar je nog veel plezier van gaat beleven!