Kies ook voor een verrassend design

Tegels met kleurrijke designs zijn een van de grootste tegeltrend van 2019. Kleurrijke design tegels worden toegepast in onder meer badkamers, maar staan ook prachtig in de hal of als verrassend design in een moderne keuken. Kleurrijke tegels zijn er in allerlei vormen, maten en soorten. Bekende voorbeelden zijn Portugese tegels en Marokkaanse tegels. Maar er bestaan nog andere kleurrijke tegeltjes dan Portugese en Marrokaanse tegels, die je in huis prima kunt gebruiken om een unieke sfeer en een indrukwekkende uitstraling te creëren. Hieronder enkele tips en ideeën om de mogelijkheden van kleurrijke design tegels optimaal te benutten.

De verschillen tussen Marokkaanse en Portugese tegels

Sommige mensen vinden het lastig om, als ze tegels met kleurrijke designs willen plaatsen, een keuze te maken uit Portugese tegels of Marrokaanse tegels. Wat zijn de verschillen tussen deze twee hoofdtypen kleurrijke tegels? Houd je van drukke patronen en vierkante tegels, dan kun je het beste kiezen voor Portugese tegeltjes. Portugese tegels zijn vierkant, ongebakken en hebben vaak meer levendige patronen en designs dan Marrokaanse tegels. Laatstgenoemde tegeltjes zijn glanzend in plaats van mat en zijn dikwijls niet van patronen voorzien. Marokkaanse tegels zijn naar verhouding een stuk kleiner dan Portugese designtegels en worden daarom vaker gebruikt in de badkamer of keuken dan als vloertegel. Verder hebben Marokkaanse tegeltjes een honingraat of visgraat patroon.

Kies voor felle, indrukwekkende kleuren voor een modern interieur

Qua tegeltjes en kleuren is er meer keuze dan alleen Marokkaanse tegels en Portugees tegelwerk. Mediterrane mozaïektegeltjes in het geel, groen of blauw worden ook gemaakt in Spanje en Italië. Spanje en Italië gelden als de twee belangrijkste producenten op het gebied van kleurrijke tegeltjes en zijn dan ook de herkomstgebieden die enorm veel keuze aan tegelwerk hebben. Kijk daarom verder dan alleen Portugees en Marokkaans en oriënteer je wat breder op het gebied van kleurrijke design tegels.

Combineer diverse soorten tegeltjes

Een leuke idee om kleurrijke design tegels in te zetten, is het combineren van kleuren die goed bij elkaar passen. Denk bijvoorbeeld aan een combinatie blauw met rood of oranje, of een combinatie tussen de kleuren groen en rood. Natuurlijk zijn er nog veel meer gave kleurencombinaties mogelijk met kleurrijke tegels.

Zelf tegelen van kleurrijke tegels? Koop een goede tegellijm en voeg professioneel

Belangrijk bij het aanbrengen van kleurrijke tegeltjes op de wanden of muren van jouw douche of keuken, is het kiezen van goed hechtende tegellijm. Bezuinig hier niet op, maar kies voor een kwaliteitslijm die je garandeert van een duurzaam resultaat. Als er iets is dat je wilt voorkomen, is dat Tegels met kleurrijke designs in de douche of keuken na verloop van tijd los gaan zitten. Daardoor loop je een groot risico dat er vuil en smerigheid onder de tegels kan komen. Dit bemoeilijkt niet alleen het schoonmaken van de betreffende tegeltjes, maar leidt in veel gevallen ook tot schimmelvorming in de badkamer, douche of keuken.