Wanneer je een nieuwe eettafel hebt gehaald die helemaal schittert in jouw interieur, dan mag een leuke, originele lamp eigenlijk niet ontbreken om hier boven te hangen. Waaruit kun je kiezen en wat past het beste bij jouw tafel?

Laat je stijl doorlopen

Wanneer je bent begonnen met het aanpakken van je huis door een mooi, nieuw interieur te plaatsen, is het belangrijk dat je de lampen ook meeneemt in deze stijl. Wanneer je vooral een strakke en moderne inrichting hebt, is het logisch dat je kiest voor een stijlvolle, moderne lamp met unieke vormen. Vaak heb je een glanzend, glazen of RVS design voor een erg sfeervolle indruk. Als je meer voor een vintage of industrieel uiterlijk gaat, dan kan een grote fabriekslamp een zeer goede keuze zijn. Vaak hebben industriële lampen een verweerd uiterlijk waardoor je helemaal je eethoek in een robuuste sfeer krijgt. Bij een meer landelijke stijl kun je mooie kroonluchters plaatsen, deze zijn ook weer helemaal hot en in diverse uitvoeringen beschikbaar. Laat je inspireren door het aanbod eettafellampen van Directlampen en bekijk het assortiment, wellicht vind jij hier de perfecte lamp voor boven je eettafel!

eettafel lampen

Keukenverlichting

Wanneer de eethoek in een aparte kamer staat, doe je er goed aan om ook de keukenverlichting eens aan te pakken als je daar nog niet aan bent begonnen. Je kunt dezelfde stijl en type lampen aanhouden die je ook bij je eethoek gebruikt. Maar je kunt ook de keuken meer sfeer geven met extra lampen op diverse plaatsen te installeren. Zo kan je in een modern interieur onder de kasten (of bovenin bij het plafond) extra spotjes inbouwen om zo subtiel het geheel te verlichten. Net als bij de eethoek kan je ervoor kiezen om stoere opvallende lampen te plaatsen. Let wel op de hoogte en de grootte van de lampen, bij je eettafel heb je veel meer vrijheid met hanglampen dan in de keuken. Het is niet de bedoeling dat je letterlijk tegen de lamp aanloopt. Interesse? Bekijk hier alle keukenverlichting om jouw keuken een nieuw leven in te blazen!

Dimmer

Om extra sfeer te creëren, kan je een dimmer installeren. Wanneer je dit doet, kan je een warme, rustige sfeer maken aan tafel, zo maak je een romantisch avondje nog eens extra sfeervol. En het bespaart natuurlijk ook wat in de energiekosten.