Een keukenbank, iets voor jou?

Een bank plaatsen in de keuken is iets waarvoor steeds meer mensen kiezen in plaats van de traditionele stoelen. De bank dient dus als zitplaats aan tafel. Dat kunnen meerder banken zijn, of een bank plus stoelen, of een hoekbank. Voor de hand liggend voordeel is dat zo’n bank plaats biedt aan meerdere mensen. Als er onverwachts iemand mee eet, dan moet je allemaal even iets inschikken, wat prima gaat. Waar het vooral om gaat bij een keukenbank, is de aangename sfeer die er ontstaat in de keuken. Net iets gezelliger en uitnodigender dan zonder zo’n prachtige bank. Er zijn keukenbanken in verschillende stijlen. Zo zijn er de echte klassiekers maar ook de modernste ontwerpen. Houd je van romantisch, retro, of geraffineerd? Streep of effen? Aan jou de keus!

keukenbank

LUMZ Home Sukhothai à € 399,00

Voor iedere keuken een andere keuken bank

Heb je een design keuken? Dan moet er ook een design bank voor in de keuken komen. Kijk eens naar al die prachtige modellen die er te koop zijn, speciaal ontworpen en uitgevoerd voor de keuken. Ze zijn geschikt om bij de tafel te zetten, maar ook om een aparte zithoek te creëren, als de ruimte in je keuken dat toelaat. Terwijl je aan het koken bent, kan iemand anders je gezelschap houden en tegelijk relaxen. Komt er iemand een kopje thee drinken, dan biedt de keukenbank de perfecte plek om samen te gaan zitten. De keuken is om vele redenen een aangename plek om te verblijven. Het is er warm, gezellig, en het ruikt er vaak heel lekker. Ook is het een plek om je even terug te trekken als het je in de woonkamer te rumoerig is, of voor een rustig onderonsje.

stoffen keukenbanken

Kare Design Casual Rhythm Petrol à €649,-

Een keukenbank is praktisch

Met kinderen, die natuurlijk niet zoveel plaats innemen, is een bank erg handig aan tafel. Kinderen vinden het ook erg gezellig. Het geeft een gevoel van samenhorigheid, zo gezellig met z’n allen op de bank. Denk aan de ouderwetse houten banken die je zo in een chalet kan aantreffen, en die nog steeds verkocht worden en zelfs bezig zijn aan een opmars. Ze zijn er in verschillende houtsoorten, van massief eiken tot steigerhout. Vaak lopen ze in een hoek om de tafel heen en er zijn modellen die de tafel als het ware omarmen. Deze banken zijn erg mooi door hun natuurlijke uitstraling, en kunnen zowel met als zonder kussens gebruikt worden. Dit zijn echt banken om lange, knusse uren door te brengen met z’n allen. Het is de perfecte plek om gezellig samen eten, spelletjes te doen en lange gesprekken te voeren.

keukenbanken

Eleonora Neba à € 594,99

Stoffen keukenbanken

Erg mooi zijn de modellen met een bekleding van stof. In vergelijking met de bank van de woonkamer zijn ze net iets lichter qua ontwerp, wat zich uit in de vormgeving van de poten en de kussens. Soms lijken ze wel heel veel op hun broertje in de zitkamer. Zo kan een stijlvolle bank voor in de keuken knopen hebben, enkele of een heleboel. De stof kan van een dessin zijn met streeppatroon in prachtige kleuren. Zo’n bank plaatsen in de keuken is echt een goed idee. Natuurlijk zijn ze behalve mooi uiterst comfortabel, stevig genoeg om rechtop te zitten en zacht genoeg om te ontspannen. Je zult verbaasd zijn hoeveel zo’n bank toevoegt aan de sfeer van je keuken!

kleuurrijke keukenbank

Kare Design Very British à € 599,00

houten keukenbank

Woood Ids à € 139,00