Heb jij een leefkeuken? Of gebruik je de keuken alleen maar om te koken? Dit zijn belangrijke vragen als je gaat beslissen welk schilderij je aan de muur gaat hangen. Daarnaast is het belangrijk om te kijken naar de stijl van je keuken. Heb je een landelijke keuken of juist een hele moderne keuken? Het allerbelangrijkste is natuurlijk dat je het schilderij zelf mooi vind. Met een schilderij haal je precies de sfeer in je keuken die je wilt. Je kunt het zo gek maken als je zelf wil, hieronder staan een aantal tips om je op weg te helpen.

schilderij-meerkeuken

Gezellige Dikke Dames

De Dikke Dames schilderijen zijn perfecte schilderijen voor een gezellige leefkeuken. Deze schilderijen zijn altijd kleurrijk en zorgen voor een warme en gezellige sfeer in de keuken. De explosie van kleur geeft je keuken een uniek gevoel. De Dikke Dames genieten elke dag met volle teugen van het leven. Een Dikke Dames schilderij herinnert je er aan om optimaal te genieten van elke dag.

Rustige schilderijen

Sommige mensen vinden koken niet leuk, maar andere mensen vinden het juist ontspannend. Dan past een rustgevend schilderij het beste. Je kunt kiezen voor rustgevende kleuren zoals wit, beige, licht bruin en grijs. Je kunt kiezen voor een mooi boeddha schilderij. Een Boeddha schilderij creëert een rustgevend gevoel in je keuken zodat je lekker ontspannen kunt koken.

Vrolijke schilderijen

Vrolijke schilderijen kun je natuurlijk overal ophangen, dus ook in de keuken. Deze schilderijen geven een positieve sfeer aan je keuken.  Vooral schilderijen met fellere kleuren geven een frisse uitstraling. Elke keer als je er naar kijkt dan wordt je er vrolijk van. Vrolijke kleuren zijn vaak hele opvallende kleuren, zorg er dus voor dat je een schilderij kiest die je echt leuk vind, zodat je het niet te snel beu bent.

Bloemen schilderijen

Bloemen schilderijen zitten vol met de mooiste kleuren en variëren van stillevens tot prachtige landschappen. Wij als Nederlanders hebben historisch gezien een sterke band met bloemen.  Bloemen schilderijen brengen dat unieke lentegevoel in huis. Heb je een mooie, grote, witte muur in je keuken? Kijk dan ook eens naar 3 of 4 luik schilderijen. Dit geeft je keuken een prachtige sfeer.  Daarnaast is er veel keuze in soorten bloemen. Je kunt kiezen voor cactussen, klaprozen, bloemenveld, tulpen en ga zo maar door.

Als je een schilderij hebt gekozen, is het belangrijk om dit schilderij niet in de buurt van het fornuis te hangen. Je wilt natuurlijk niet dat er allemaal vet spetters op je schilderij komen.

Wil je nog meer weten over trends op het gebied van keukens? Lees gerust nog een ander artikel.